Obećanje

Vlada će zaposliti 50 tisuća ljudi

Gospodarstvo / Flash | 16. 06. 2016. u 07:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Akcijski plan za realizaciju Reformske agende za Federaciju BiH sadrži ukupno 61 aktivnost. Do svibnja 2016. godine u potpunosti je provedeno 17 aktivnosti, što je 28 posto od ukupnog plana za četiri godine i smatram da je to dobar tempo'', rekao je u inteervjuu za Večernji list federalni premijer Fadil Novalić.

Istaknuo je, između ostalog, kako su neki od ciljeva vrlo teški, poput radno-pravnog zakonodavstva, a neki su naizgled lakši, ali traže dulje vrijeme, poput zakona o stečaju i o gospodarskim sudovima, mjere protiv parafiskalnih nameta.

''Oni izgledaju banalno, ali traže više vremena. Na primjer, za interoperabilnost one stop shopa treba 18 mjeseci. U predstojećem razdoblju će se fokusirati na sektor poslovne klime i konkurentnost. Na pratećim zakonima se radi i na tome će biti težište rada Vlade Federacije BiH u ovoj godini'', rekao je Novalić.

Osvrnuo se i na mjere zapošljavanja, pa je istaknuo kako je ''siguran kako će Vlada FBiH ispuniti obećanje o zapošljavanju 50.000 ljudi u četiri godine''.

Kopirati
Drag cursor here to close