Trbuhom za poslom

Vitez napušta sedam liječnika

Gospodarstvo / Flash | 10. 07. 2017. u 11:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Domu zdravlja u Vitezu je za ovu godinu čak sedmero liječnika najavilo odlazak.

Naime, kako je za Dnevni list kazao dr. Boško Pavlić, direktor viteškog Doma zdravlja, prošle godine ovu ustanovu napustilo je dvoje, a za ovu je svoj odlazak najavilo još sedmero liječnika.

''Mi se moramo boriti s tim problemom jer je prošle godine otišlo dvoje, a ove godine odlazak je najavilo još sedmero doktora. Za sada je otišlo troje i vjerojatno će i ostali. Mi smo se potrudili to nadoknaditi dodatnim zapošljavanjem'', rekao je Pavlić.

Rezultat svega je da Dom zdravlja muku muči s doktorima specijalistima, za koje je natječaj i dalje otvoren. Tako, usprkos činjenici da je njihovo zapošljavanje davno predviđeno, nisu bili u mogućnosti naći specijaliste ginekologije, neuropsihijatrije i pedijatrije.

Pacijenti za sada nisu previše osjetili nedostatak liječnika, štoviše, u prošloj godini zaposlenici Doma zdravija imali su više intervencija nego godinu prije.

Naime, tijekom 2016. pružili su ukupno 437.277 usluga, odnosno četiri posto više nego u 2015. godini.

Avaz navodi kako Vlada SBŽ nekoliko godina stimulira ostanak mladih liječnika medicine, pa su i ove godine za sedmero doktora izdvojili 140.000 KM što otprilike predstavlja bruto trošak rala liječnika koji se tek zapošljava.

''No, ako je samo iz Viteza odlazak najavilo jednako toliko liječnika koliko ih je obuhvaćeno ovom mjerom, jasno je da će odlazak liječnika uskoro biti ogroman problem'', piše Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close