Gigant iz Gruda

Violeta bilježi rekordne prihode

Gospodarstvo / Flash | 11. 05. 2017. u 17:35 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Violeta iz Gruda iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate poslovanja, a lani je imala rekordne prihode od 222,5 milijuna maraka, doznaje BiznisInfo.

To je povećanje od 23,5 milijuna maraka, odnosno od oko 12 posto u odnosu na godinu ranije.

Osim toga, tvrtka je lani bila jedna od najprofitabilnijih u državi, s neto dobiti od 27 milijuna maraka, u usporedbi s 19 milijuna maraka iz 2015, doznaje BiznisInfo a na osnovu podataka Bisnode BH.

Tvrtka iz Gruda, koja je jedan od najvažnijih gospodarskih subjekata u BiH, lani je upošljavala 589 radnika.

Violeta je odranije regionalni lider u prodaji papira za domaćinstvo, a njezin deterdžent za suđe također je postao jedan od lidera na tržištu.

Osim toga, Violeta je prošle godine ostvarila još jedan veliki uspjeh, jer je postala tržišni lider u BiH u veoma konkurentnom i unosnom segmentu pelena.

Prema analizama Euromonitora, Violeta je lani držala 49 posto tržišta pelena za djecu i odrasle u BiH, i bila je znatno ispred firme Procter & Gamble koja je sa svojim brendom Pampers držala 38 posto tržišta. Na taj način je tvrtka iz Gruda pokazala da se može nostiti i sa svjetskim gigantima.

Nema sumnje da će ova godine biti još uspješnija za Violetu. Ne samo da njezini proizvodi sve više osvajaju tržište, nego je dogovorena i suradnja s austrijskim maloprodajnim gigantom Sparom.

Spar i Violeta potpisali su u ožujku ugovor zahvaljujući kojem će na policama Spara biti plasirani Violetini proizvodi. Ovim je Violeta postala prvi brand s ovih područja u neprehrambenoj kategoriji na austrijskom tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close