Grad sunca

VIDEO | Trebinje do ljeta dobiva aqua park

Gospodarstvo / Flash | 04. 03. 2017. u 06:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Ipak se kreće' bila bi kovanica za odvijanje radova u trebinjskom 'Gradu sunca' koji su u tijeku, a već do početka ljetne sezone trebao bi da počne sa radom aqua park.

Grad sunca obuhvaća kompleks od 105 hektara na kome je u prvoj fazi planirana izgradnja aqua parka veličine 10-ak hektara, kao i sportsko-rekreacijski centar. Do početka sezone, točnije do 1. lipnja je planirano da se završi projekt aqua parka koji sadrži 6 bazena koji su povezani sa otvorenom rijekom.

U okviru aqua parka će se nalaziti i dinopark u kome će biti postavljeno oko 17 životinja za rekreaciju za djecu. Grad sunca obuhvaća i ulaznu građevinu dužine 130 metara koja će u prizemlju imati poslovne objekte. Na katu su planirani apartmani, a u blizini će se nalaziti hotel na tri kata sa kapacitetom od 25 soba.

Druga faza je planirana u sljedećoj godini. Ona obuhvaća hotel koji bi imao oko 100 soba, a nakon toga u narednih 5 godina je planiran projekt varoščaršije sa oko 150 objekata iz vremena od prije 150-200 godina. Taj projekt obuhvaća oko 35 tisuća kvadrata stambenog i poslovnog prostora. Ostatak prostora je predviđen za vile, vikendice i ostale objekte koji bi se gradili u privatnom vlasništvu.

Kako prenosi Herceg TV, radovi za sada teku po planu, iako su niske temperature u siječnju malo ometale njihovo izvođenje. Sada je povećan broj radnika i nadaju se da će sve biti završeno do 1. lipnja.

Prostor koji obuhvaća Grad sunca je ograđen kamenim bedemima dužine preko 5 kilometara.

Kopirati
Drag cursor here to close