Pahulje

VIDEO | Sarajevo: Građani se mole da tresu snijeg

Gospodarstvo / Flash | 19. 04. 2017. u 06:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snijeg koji trenutno pada u Sarajevu najveću štetu mogao bi načiniti mladim, ali i odraslim stablima na javnim zelenim površinama. Problem je težina snijega i lisna masa koja može izazvati lomljenje grana, dijelova ili cijelih stabala, upozoravaju iz KJKP Par Sarajevo.

S obzirom na alarmantnost situacije na terenu i štetu koja bi mogla biti izuzetno velika iz poduzeća Park upućuju apel građanima da im pomognu da sačuvaju i spase svako stablo.

Iz poduzeća Park mole građane da izađu ispred svojih stambenih objekata i otresu snijeg s mladih sadnica stabala ili ukrasnog grmlja, te na taj način spriječe lomljenje grana i štetu na stablima.

Trenutno su na terenu sve ekipe poduzeća" Park" i uz pomoć mehanizacije, ali i ručno skidaju snijeg sa mladih i odraslih stabala i za sada je na terenu stanje teško, ali pod kontrolom, odnosno nisu zabilježene veće štete. Problem jeste intenzitet padavina, težina snijega i ukoliko isti nastavi padati tijekom noći. Svi radnici poduzeća Park na terenu su ostali cijelu noć i u skladu s mogućnostima obavljali svoj posao, ali mole i građane da im pomognu, a ''sve s ciljem da se spriječe štete i sačuvaju javne zelene površine kao javno dobro svih nas''.

Šteta koju je na području Sarajeva pričinio snijeg koji pada od sinoć se još zbraja, a najviše štete, prema prvim procjenama, ima na području općine Novi Grad.

Iz KJKP Rad za Fenu, međutim, kažu da o tome još nema potrebe govoriti, jer je cilj uraditi posao i sačuvati što više stabala.

''Svi naši radnici su od sinoć na terenu i zaista su uložili nadljudske mogućnosti da u ovakvim izvanrednim okolnostima spase što više zelenila'', kazala je Feni stručna suradnica za informiranje KJKP Rad Aldijana Kljajić-Hamza.

Kopirati
Drag cursor here to close