Ne radi se

VIDEO | 'Na čekanju': Mostar pun praznih gradilišta

Gospodarstvo / Flash | 24. 08. 2016. u 21:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugogodišnja blokada grada, odnosno nepostojanje zakonodavnog tijela, dovela je Mostar u stanje u kojem se niti ulaže niti se istinski poboljšava infrastruktura.

Kad ih je 2006. godine Gradsko vijeće proglasilo institucijom od posebnog značaja, ponadali su se u Sportskom savezu Mostara da će to značiti i konačni dovršetak izgradnje gradske sportske dvorane.

Deset godina poslije više od stotinu sportskih kolektiva i dalje svoje vještine usavršava i utakmice igra u školskim dvoranama. Novca je bilo – Svjetska banka odobrila je 15 milijuna eura kreditnih sredstava. No, nestalo je Gradskog vijeća, a time i garancije da će novac u ime grada imati tko vraćati.

Nedaleko od dvorane nalazi se i most Avenija-Sutina, planiran kako bi gradsku jezgru rasteretio tranzitnog prometa. Izgrađen, ali ne i funkcionalan, jer prilazi nikad nisu dovršeni. Novca nema, jer nema Gradskog vijeća koje bi ga u proračunu osiguralo. Ništa bolje ne prolaze ni drugi devastirani i nedovršeni objekti – od glazbene škole do stambenih jedinica.

Grad u blokadi zakinut je i za potencijalna ulaganja. Investitore odbija pravna nesigurnost.
Jedini projekt trenutno aktualan i vrijedan spomena jeste izgradnja kolektora i pročistača voda, započet prije godinu dana. No, dovršetak je i u ovom slučaju neizvjestan.

Kopirati
Drag cursor here to close