Počitelj - Zvirovići

VIDEO | Lasić: Natječaj za dionicu Zvirovići-Počitelj poništen zbog skupa lobista

Gospodarstvo / Flash | 05. 04. 2017. u 07:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić je za Federalnu rekao kako je natječaj za dionicu autoputa na Koridoru Vc Počitelj-Zvirovići, čvor Počitelj-most Počitelj, poništen i zbog skupa lobista koji su željeli proturiti svoje izvođače.

''Sve je to utjecalo na sporost, na neizbor izvođača, odnosno izbor pogrešnih izvođača, da se tako izrazim. Stav EIB-a je bio da se taj natječaj poništi. Mi smo dogovorili da nemamo ništa protiv toga da se poništi, ali i da nam oni pomognu da se ubrzana procedura što prije završi'', rekao je Denis Lasić.

Odbor Europske investicijske banke (EIB) je pak u svom pismu u čiji je posjed došao magazin ''Mreža'' je navedeno kako su poništenje natječaja tražili domaći.

''Mi smo to progutali i poništili natječaj i sad pripremamo novi'', rekao je direktor JP Autoceste Adnan Terzić.
Ministar prometa i komunikacija Ismir Jusko je rekao kako odgovorni za poništenje natječaja trebaju odgovarati.

''Mi moramo vidjeti tko je ovo odgovoran za to imenom i prezimenom. Tko nas je doveo do toga da imamo takav problem javnost treba znati tko se poigrava s vremenom kojeg jednostavno nemaju građani BiH. Zašto da nam radovi stoje sljedećih 30 mjeseci'', rekao je Jusko.

Bivši ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić ne vjeruje kako će posao na ovoj dionici biti završen na vrijeme.

''Projekt koji je trebao biti u izgradnji i već pri završetku još nije počeo, a ja vjerujem da to neće uspjeti ova struktura, ni u sljedećih godinu dana neće uspjeti pokrenuti projekt', smatra Bijedić.

Podsjećamo, natječaj za gradnju dionice autoputa na Koridoru Vc Počitelj-Zvirovići, čvor Počitelj-most Počitelj, koji je raspisan 2014. godine, nekoliko mjeseci bio je predmet provjera Europske investicijske banke (EIB), nakon čega je poništen.

Radi se o natječaju vrijednom 200 milijuna KM, a dodjela ugovora tvrtkama koje su pobijedile na međunarodnom natječaju prije tri godine, zaustavljena je upravo zbog EIB-a, koji ovaj projekt i financira. Federalna javlja kako su natječaj tada dobili konzorciji Hering i Viadukt.

Kopirati
Drag cursor here to close