Najbliže tifusu

VIDEO | Fontana na Španjolskom: Još jedna mostarska sramota

Voda u fontani je zamućena, te je po mišljenju građana nitko ne čisti.
Gospodarstvo / Flash | 15. 07. 2018. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Mostara šokirani su izgledom fontane na Španjolskom trgu u Mostaru. Voda u fontani je zamućena, te je po mišljenju građana nitko ne čisti.

''Fontana na Španjolskom trgu je najbliže tifusu što sam do sada vidio. Inače radi na reverzibilni đir, vrti istu vodu. Piše da voda nije za piće, ali ipak, neuredno je i ružno izgleda. Vjerojatno je nitko ne čisti ili nedovoljno čisti'', smatra naš čitatelj.

Nema odvoda

Fontana na Španjolskom trgu stavljena je u funkciju 2012. godine, a godinu kasnije zabilježena je velika akcija čišćenja iste. Tada su poslove na čišćenju izveli vatrogasci i djelatnici parkova.

Osim mulja u fontani bilo je smeća i kamenja. Tada je otkriveno kako je glavni problem ove fontane to što fontana nema vezu s vodovodnom i kanalizacijskom mrežom pa smrdljiva tekućina puna kojekakvog smeća i otpada kruži kroz fontanu, ali se ne pročišćava.

Sve ovo dovelo je do toga da fontana koja je najavljena kao suvremena stvar kojom upravlja softver postane izvor zaraze.

Zaboravljene fontane

Godine nakon toga obilježile su povremeno paljenje i gašenje fontane. Slična je sudbina i ostalih fontana u gradu Mostaru.

Mostar ima desetak fontana, međutim nisu sve u funkciji. Neke su zaboravljene, a neke čekaju bolja vremena.

Iz Grada Mostara je slobodno možemo reći davne 2013. godine najavljena obnova fontana i česmi. Koliko ih je obnovljeno i koliko grad skrbi o njima vidimo na primjeru fontane na Španjolskom trgu.

Kopirati
Drag cursor here to close