Konjic

VIDEO | Elitno naselje 'Neretva elite resort' ima novog investitora?

Gospodarstvo / Flash | 01. 12. 2016. u 12:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako se sve bude odvijalo prema planu realizacija, odnosno izgradnja objekata u projektu "Neretva elite resort" u Konjicu mogla bi početi za godinu dana, potvrdio je za poslovni portal Akta.ba Emir Šabanović, voditelj projekta.

Navodi kako su imali problema sa investitorom iz Dubaija koji je trebao da uđe u projekt i s kojim su potpisali ugovor, koji nije ispoštovan kada su u pitanju rokovi plaćanja projekta, menadžmenta i lokacije, tako da je sve na sudu.

Šabanović očekuje da će se to sve brzo riješiti u njihovu korist, te ne gube vrijeme. U fazi su dogovora s investitorom koji će zajedno sa njima ući u projekt.

"Radi se o ozbiljnoj građevinskoj kompaniji koja ima jasan cilj, tako da ubrzo očekujemo potpisivanje konačnog ugovora, nakon čega krećemo sa izradom glavnog projeta i prodajom objekata putem sajmova", istaknuo je Šabanović.

Projekt "Neretva elite resort"  je zamišljen kao projekt elitnih stambenih jedinica (villa), sa popratnim sadržajima: hotelima, restoranima, teniskim, nogometni, košarkaškim igralištima, zatvorenim i otvorenim bazenima. Lokaciju okružuje pitka rijeka Neretva, a samo pet minuta od lokacije nalazi se poznato bosansko-hercegovačko Boračko jezero.

Vrijednost projekta je oko 20 milijuna eura.

Projekt je dobio i usmene i pismene suglasnosti Općine Konjic kao i načelnika Emira Bubala, a zemljište od 61.500 m2 je u vlasništvu kompanije Integral elektro koja je i razvila ovaj projekt.

Kopirati
Drag cursor here to close