Procurilo iz ministarstva

Viadukt i Hering grade most Svilaj

Gospodarstvo / Flash | 17. 02. 2016. u 10:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međudržavni most Svilaj preko rijeke Save te dionice autoputa u Hrvatskoj i u BiH od Odžaka do granice, prema procjeni komisije, gradit će konzorcij kompanija Viadukt iz Hrvatske i Hering iz Bosne i Hercegovine, kazali su za Dnevni avaz izvori iz državnog Ministarstva prometa i komunikacija.

Povjerenstvo sačinjeno od članova Ministarstva prometa i komunikacija BiH te stručnjaci kompanije Hrvatske autoceste izabrali su ovaj konzorcij kao najkompletnijeg i najjeftinijeg ponuđača, koji ispunjava stroge zahtjeve tendera jednog od krucijalnih cestovnih projekata u BiH.

Službeno, kako se navodi, informaciju još nije bilo moguće potvrditi.

Ovaj konzorcij poslao je na tender gradnje sjevernih vrata BiH ponudu od 26.992.707 eura. Iako je najjeftiniju ponudu za gradnju dionica i objekta dao konzorcij kompanija Integral inženjering iz Laktaša i Vektor-Integra iz Sarajeva 22.959.088 eura, nju je odbacilo stručno povjerenstvo.

Također , kako saznaje Avaz, još jedna niža ponuda konzorcija Euroasfalt, ŽGP iz BiH i Zagreb-montaža iz Hrvatske nije prihvaćena, navodno zbog nevažeće dokumentacije.

''Stroge zahtjeve povjerenstva nije ispunila ni češka kompanija OHLŽS. Stručna komisija je završila svoj dio posla, ali je potrebno da predstavnici Europske investicijske banke (EIB), koja je kreditor projekta, daju zeleno svjetlo za uvođenje izvođača radova u posao. Ovo je treći tender nakon što su prva dva propala'', objavila je Fena.

Inače, Vijaduk se spominjao kako graditelj ovog mosta i u eri Damira Hadžića još u kolovozu 2012. godine iako je na tadašnjem tenderu pobijesio austrijski Starbag s ponudom od oko 21 milijun eura.

Naime, austrijska tvrtka je iz nepoznatih razloga odustala od posla, a uoči dogovora s hrvatskom tvrtkom Hadžić je izjavio da će, nakon odustanka Strabaga, biti raspisan novi tender, budući da je cijena hrvatskog Vijadukta previsoka i "apsolutno neprihvatljiva".

Kopirati
Drag cursor here to close