Prekogranična suradnja

Velika Kladuša isporučuje pitku vodu Vojniću u Hrvatskoj

Gospodarstvo / Flash | 08. 05. 2015. u 13:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnici općina Velika Kladuša Edin Behrić i Vojnić u susjednoj Republici Hrvatskoj (RH) Nebojša Andrić potpisali su danas Sporazum o nastavku isporuke vode za potrebe vodoopskrbe na području općine Vojnić.

Ovaj sporazum ranije su, 21. travnja, već potpisali direktori Javnog komunalnog poduzeća (JKP) "Vodovod i kanalizacija" iz Velike Kladuše i "Vodovod i odvodnja" iz Vojnića.

Današnjim potpisivanjem, kako je rečeno, sporazum je i službeno stupio na snagu.

''Mi u Velikoj Kladuši imamo respektabilan vodovod kojim se ponosimo i drago mi je da smo u mogućnosti izaći ususret kako susjednim općinama u BiH, tako i u RH, kad je u pitanju isporuka vode'' kazao je načelnik Behrić.

Dodao je da je ovaj sporazum značajan korak, koji omogućuje kandidiranje prekograničnih projekata ovih dviju općina. Zadovoljstvo potpisanim sporazumom, ali i dosadašnjom međusobnom saradnjom izrazio je i načelnik Andrić.

Ovim sporazumom se velikokladuško poduzeće obvezalo da će pitku vodu nesmetano isporučiti do državne granice, nakon čega će je putem svoje vodovodne mreže preuzeti ovlašteno poduzeće iz općine Vojnić, koje će dalje omogućiti priključak domaćinstvima na tu mrežu.

Razgovaralo se i o malograničnom prijelazu "Gejkovac - Plazikur", te je istaknuto da će se zajedničkim snagama raditi na iznalaženju mogućnosti njegovog otvaranja, jer bi time veliku korist imali građani obiju zemalja, a posebno oni, koji rade u inostranstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close