Deloitte natječaj

Važno je podržati domaće brzorastuće kompanije

Gospodarstvo / Flash | 25. 05. 2017. u 08:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srednjoeuropske tehnološke kompanije za Deloitteovu ljestvicu 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija mogu se prijaviti do 31. srpnja, a kandidati koji zadovoljavaju kriterije automatski će ući u Deloitteovo natjecanje za 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Europi, na Bliskom istoku i Africi (regija EMEA).

''Ovaj program u Bosni i Hercegovini je važan jer nam omogućava prepoznavanje i podržavanje domaćih brzorastućih kompanija koje stalno doprinose inovativnosti i pripremama za korjenite promjene na tržištu. Davanje podrške ovim kompanijama od ključne je važnosti za poslovnu zajednicu u cjelini'', kazala je Deloitteova partnerica za usluge revizije za Adriatic regiju Sabina Softić.

Program najbrže rastućih tehnoloških kompanija u srednjoj Europi temelji se na rastu prihoda kroz razdoblje od četiri godine. Ljestvica za 2017. godinu izrađena je na temelju analize prihoda ostvarenih od 2013. do 2016. godine.

Da bi se kompanija kvalificirala za uvrštenje u ljestvicu mora ispuniti nekoliko kriterija. Treba da u svakoj godini od 2013. do 2016. godine ima ostvaren godišnji prihod od najmanje 50.000 eura, treba imati sjedište u nekoj od srednjoeuropskih zemalja (Albanija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Estonija, Hrvatska, Latvija, Litva, Makedonija, Mađarska, Moldavija, Poljska, Rumunija, Slovenija, Slovačka i Srbija).

Treba se baviti razvojem ili proizvodnjom zaštićene tehnologije ili značajna kapitalna sredstva trošiti na istraživanje i razvoj, te u svojoj vlasničkoj strukturi ne smije imati ovisne subjekte u pretežitom vlasništvu strateških subjekata.

Nagrade će biti dodijeljene u nekoliko kategorija, priopćeno je iz Deloitta.

Kopirati
Drag cursor here to close