Okus Europe

Varajići ispunili svoj američki san

Gospodarstvo / Flash | 05. 11. 2014. u 09:19 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šefika i Izet Varajić u Bowling Green u saveznu državu Kentucky stigli su 1998. godine, a iz Bosne i Hercegovine (Foča) otišli su za vrijeme agresije te su šest godina do dolaska u SAD proveli u Njemačkoj, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Na svečanosti 14. ožujka zajedno sa još 60-ak drugih građana Varajići su postali naturalizirani Amerikanci, a jučer su i glasali na izborima. To je bio prvi put nakon 1990. godine kada su posljednji put glasali u BiH.

''To je bio vrlo sretan dan za mene. Ja sam zahvalna za sve što imam ovdje'' rekla je Šefika govoreći o svečanosti kada su proglašeni američkim državljanima.

Danas su vlasnici restorana ''Okus Europe'', ali do otvaranja vlastitog restorana, radili su nekoliko poslova. U SAD su došli samo sa koferom odjeće. Nakon 16 godina života u SAD-u, Varajići su ispunili svoj američki san. Izet je godinu radio u tvornici, da bi zatim pronašao prostor za restoran. Ranije je Izet s ocem radio u restoranu u BiH. Nakon dvije godine Varajići su restoran otvorili u centru grada.

Njihov sin studira medicinu u Louisvill, a sljedeće godine trebao bi postati doktor.

''Mi imamo normalan život. Sve što nam je potrebno izgradili smo za ovih 16 godina'' kazala je Šefika Varajić.

Kopirati
Drag cursor here to close