Potpora

Vanjskotrgovinska komora BiH budućnost Aluminija vidi u finalizaciji proizvoda

Gospodarstvo / Flash | 11. 11. 2016. u 07:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine snažno podupire Aluminijeva nastojanja na putu oporavka njegova poslovanja, te će mu biti potporom i osloncem u ostvarivanju vitalnih kontakata s potencijalnim strateškim partnerima iz svijeta, ali i s mjerodavnim tijelima na najvišim razinama vlasti u BiH'', glavni je zaključak s jučerašnjega susreta predsjednika VTK-a BiH dr. Brune Bojića i zamjenika glavnoga tajnika VTK BiH Ivana Mandića s izvršnim direktorom za ekonomsko-financijske poslove Aluminija Draženom Pandžom, izvršnim direktorom za tehničke poslove i razvitak Aluminija Borisom Vicanom, te sa savjetnicom direktora Društva Snježanom Dropuljić.

 Bojić i Mandić s članovima Uprave Aluminija i savjetnicom prvoga čovjeka Društva susreli su se u Upravnoj zgradi mostarske tvornice, gdje su im predočeni osnovni pokazatelji o aktualnomu stanju u svezi s poslovanjem Hercegovačkoga diva, ali i ključne stavke iz Plana strateškoga restrukturiranja Aluminija, koji je prošli tjedan usvojen na zasjedanju Skupštine dioničara Društva.

Konstruktivan je razgovor izrodio neupitno suglasje o tomu kako je ulaganje u daljnju obradbu odnosno finalizaciju mostarskoga metala strateškim putom razvitka i okosnicom budućnosti aluminijske industrije u BiH, priopćeno je iz Aluminija.

''Vanjskotrgovinska će komora na tomu Aluminijevu putu dati svoj obol, u smislu maksimalne pomoći u povezivanju s tvrtkama iz svijeta koje žele ulagati u izgradnju pogona za preradbu aluminijskih legura u BiH, ali i u smislu posredovanja prema tijelima vlasti za postizanje ukidanja određenih ekonomskih barijera čije postojanje zasad sprječava daljnji rast Aluminija d.d. Mostar'', kazao je predsjednik Bojić.

Kopirati
Drag cursor here to close