FXLider

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Microsofta na svjetskoj burzi

Gospodarstvo / Flash | 03. 12. 2015. u 13:33 FXLider

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle nedjelje Microsoft je održao promociju na kojoj je omogućio korisnicima Windowsa 10, da putem Windows Storea kupuju filmove, igrice i aplikacije za samo 10 centi. I ako se ova promocija završila, prema riječima kompanije, svakodnevno će biti uvođene nove promocije.

’Očekuje se da ovaj vid reklame privuče milijune korisnika i preorijentira ih na Windows 10, što bi naravno trebalo da se pozitivno odrazi i na cijenu dionica’, kaže informirani izvor iz Fortradea.

Iskoristite priliku i uzmite 50€ za trgovanje cijenom akcija Microsoft-a na svjetskoj burzi.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje ovdje.

Nakon što su tijekom prošlog mjeseca objavljeni odlični rezultati zarade tiojekom prvog kvartala, cijena dionica Microsofta porasla je skoro 13% u samo dva dana. Prihod kompanije je dostigao 21.66 milijarde dolara i time nadmašio prognoze ekonomista.

Cijena dionica ne samo da je imala rastući trend tijekom prošle godine već je stopa rasta nadmašila rast S&P 500 indeksa, kao posljedica rasta zarade ali i drugih parametara. Povijesno promatrano, tijekom 2014. godine cijena dionica je porasla 25% , kao dio trenda koji je otpočeo u kolovoza 2013. godine kada se CEO Steve Ballmer povukao sa te pozicije. Tijekom tog trenda cijena dionica je ostvarila ukupan rast od 34%.

Trenutno glavni pokretački faktor rasta cijena dionica je nova strategija Microsofta pod nazivom "ekosistem", koja omogućava korisnicima da se oslone na Microsoft za sve hardverske potrebe kao što su fitnes narukvice i satovi, pametni telefoni, tableti, laptopi i tako dalje. Ovu strategiju primjenjivao je i Apple i to veoma uspješno da bi danas postao najvrednija kompanija po tržišnoj kapitalizaciji na svetu.

Clould strategija Microsofta je također veoma perspektivna i napori da se proširi ovaj vid poslovanja ostat će ključni katalizator rasta cijena dionica u budućnosti. Osim toga, firma za istraživanje, IDC, prognozira da će Microsoft do 2019. godine udvostručiti tržišni dio kada su u pitanju tableti sa sadašnjih 7%. Prihodi od Surface tableta već sada dostižu 1 milijardu dolara i tijekom prethodnog kvartala prodaja je više nego udvostručena.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje ovdje.

Kako navodi izvor iz Fortradea, u kombinaciji sa drugim naporima, cloud poslovanje će prema mišljenju investicijske banke UBS pomoći da cijena dionica dostigne 60 dolara do sredine 2016 godine.

"UBS je potvrdio "kupovni rejting" za akcije Microsofta i podigao prethodnu ciljnu vrijenodt akcija sa 56 na 60 dolara zbog obećavajućih investicijskih mjera koje bi trebalo da osiguraju veći rast cijene u odnosu na druge dionice iz ovog sektora’ kaže izvor iz Fortradea.

Trenutna cijena dionica kreće se oko 54.4 dolara.

FXLider ima suradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autoriziranom i reguliranom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate.

Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta.

FXLider ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka.

Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Kopirati
Drag cursor here to close