Wine & food festival

Uživajte u najkvalitetnijim vinima i delikatesama iz Bosne i Hercegovine

Gospodarstvo / Flash | 28. 09. 2015. u 11:38 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi bosanskohercegovački festival vina i hrane ''Wine & food festival'' Tuzla 2015., održat će se 1. i 2. listopada 2015. godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u organizaciji Restorana Royal Tuzla i Freestyle marketing agencije Tuzla.

Festival je zamišljen je kao jedinstven budući godišnji projekt koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima i delikatesama iz Bosne i Hercegovine.

''Iskreno se nadamo da ćemo kao organizatori uspjeti u namjeri da ostvarimo i zadržimo visoke standarde po pitanju kvaliteta Festivala koje smo pred sebe postavili te da ćemo ispratiti sve aktualne tijekove iz ove oblasti'', najavili su organizatori.

Ovim povodom, održat će se konferencija za tisak u utorak 29. rujna  u restoranu Royal Tuzla.

Na konferenciji će novinarima govoriti Adnan Aliefendic organizator Festivala, Dženan Pekušić vlasnik vinarije Carski Vinogradi Mostar i Srđan Blaženović PR Festivala.

Cilj manifestacije je promocija vinske kulture i naših autohtonih vrsta vina i hrane, prvenstveno među građanima i vinarima, a potom i svima koji dolaze u Grad Tuzlu. Ovo je jedinstvena prilika i mogućnost ugostiteljima da probaju najbolja vina i delikatese, a potrošačima da saznaju nešto više o vinogradarstvu i proizvodnji vina.

Iako Bosna i Hercegovina tek postaje prepoznatljiva u svijetu kao nova vinska zemlja, još uvijek nažalost nismo učvrstili svoju poziciju na vinskoj karti svijeta, unatoč tome što je vinarstvo kroz stoljeća bilo vrlo važna privredna aktivnost, ističu organizatori u najavi konferencije za novinare.

Program Festivala

01.10.2015. četvrtak
18:00 Piće dobrodošlice
18:45 Svečano otvaranje
19:30 Degustacija vina i delikatesa
21:30 Zatvaranje prvog dana festivala
02.10.2015. petak
13:00 Degustacija vina i delikatesa za vip uzvanice i posjetitelje festivala
15:00 Radionice – upoznavanje posjetitelja sa autohtonim sortama vina
18:00 Degustacija vina i delikatesa
21:00 Zatvaranje festivala – svečana večera – Restoran Breza ''Hotel Tuzla''

Kopirati
Drag cursor here to close