HAC

Uvode se leteći blagajnici, električari i mehaničari

Gospodarstvo / Flash | 01. 02. 2016. u 16:20 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava HAC-ONC-a krenula je u izmjenu i dopunu Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu kako bi uvela nova radna mjesta, a među njima su i mobilni blagajnici. Ti leteći blagajnici, kako ih kolokvijalno zovu u HAC-ONC-u, na malim bi naplatnim postajama, na kojima u smjeni radi samo jedan blagajnik, trebali zamjenjivati kolege za vrijeme 30-minutne pauze.

U HAC-ONC-u kažu da im je namjera uvesti mobilne blagajnike kao pilot-projekt u Tehničkoj jedinici naplate cestarine Prgomet – Ploče gdje imaju nedovoljni broj blagajnika, a radi bolje organizacije posla s obzirom na nemogućnost novih zapošljavanja.

Kako piše Večernji list, zamišljene su dvije grupe po pet mobilnih blagajnika koji bi iz Dugopolja i Zagvozda tijekom smjene službenim vozilima obišli spomenute postaje. Osim mobilnih blagajnika, uprava HAC-ONC-a namjerava osnovati po jedan mobilni tim u kojem su automehaničar, autoelektričar, strojobravar te jedan mobilni tim električara. A ti timovi se osnivaju, navode u upravi, radi bolje kontrole i kvalitete pruženih automehaničarskih usluga.

Cilj je ostvariti uštedu od 25 posto na vanjskim automehaničarskim uslugama, odnosno oko 1,250.000 kuna godišnje. S električarskim timom godišnje bi se uštedjelo oko 600.000 kuna. Mobilni timovi u početku će djelovati na dva pravca: A1 i A6.

Kopirati
Drag cursor here to close