Svi na more

Uvedena dupla kompozicija BH vlaka na relaciji Sarajevo - Čapljina

Gospodarstvo / Flash | 01. 07. 2017. u 09:39 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepuna tri tjedna nakon puštanja u promet BH vlaka s Talgo garniturama na liniji Sarajevo – Čapljina, u subotu ujutro je prema jugu krenula dupla kompozicija vagona.

''Redovna kompozicija od devet vagona bila je u cijelosti rasprodana tijekom petka, tako da smo bili primorani povećati kapacitete s još jednom garniturom. Razlog za to su podignuta razina kvaliteta usluge, atraktivne cijene i povećan interes u okviru turističke sezone. Povezali smo Sarajevo s Jadranom, a uvođenjem dodatnih putničkih linija Sarajevo - Zenica koje su usklađene s postojećim prema jugu, omogućit ćemo i putnicima iz ovog grada da ugodno, kvalitetno i jeftino putuju prema Mostaru i dalje prema moru. Očekujemo još veći interes građana, ali i stranih turista, tim više jer ćemo uskoro otvoriti promet prema Banja Luci i drugim gradovima na sjeveru države, ali i zbog toga jer smo spremili čitav niz pogodnosti za putnike BH vlaka”, izjavio je Enis Džafić generalni direktor Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine.

U posljednjih 15 dana na ovoj relaciji prevezeno je 5.260 putnika, čime je ostvaren dnevni prosjek od 350 putnika.

U skladu sa svojom važećom tarifskom politikom Željeznice FBiH odobravaju komercijalne povlastice na redovne vozne cijene za određene kategorije putnika uz odgovarajući dokument i to:
- za povratna putovanja povlasticu od 20 %;
- za putovanja studenata, novinara, umirovljenika i osoba starijih od 60 godina povlasticu od 30 %;
- za putovanja djece starosti od 4 do 12 godina povlasticu od 50%. Djeca starosti do 4 godine prevoze se besplatno.

Također, ŽFBiH odobravaju i povlasticu za kolektivna putovanja i to za skupine od 6 do 30 putnika 30 %, a za skupine preko 30 odraslih putnika povlasticu od 50%.

Putnički vlak Zenica - Sarajevo polazi u 4.54 sati s dolaskom u Sarajevo u 6.39 sati. Putnici iz ovog vlaka moći će ostvariti vezu na vlak koji prometuje na relaciji Sarajevo – Čapljina s polaskom iz Sarajeva u 7.01 sati i dolaskom u Čapljinu u 9.35 sati.

Putničkim vlakom na relaciji Čapljina – Sarajevo s polaskom iz Čapljine u 19.25 sati i dolaskom u Sarajevo u 21.59 sati, putnici će moći ostvariti i vezu na vlak Sarajevo – Zenica i to s polaskom iz Sarajeva u 22.24 sati i dolaskom u Zenicu u 0.09 sati od 5. srpnja 2017. godine.

Podsjećamo da BH vlak na relaciji Sarajevo – Čapljina ostvaruje vezu na autobusnu liniju autobusima Autoherc d.o.o Grude za pravac Neum i Makarsku. Vrijeme polaska iz Čapljine je u 10.15 sati, a vrijeme dolaska u Neum je u 11.20 sati, dok je vrijeme polaska iz Neuma u 18.00 sati, a vrijeme dolaska u Čapljinu je u 19.05 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close