193.076.860,00 KM

Utvrđen rebalans Proračuna HNŽ; rasprava ministara oko obnove stranačkih prostorija

Gospodarstvo / Flash | 02. 12. 2014. u 20:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na današnjoj sjednici u Mostaru utvrdila je Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna HNŽ-a za 2014. godinu u iznosu od 193.076.860,00 KM.

Utvrđeni Prijedlog bit će upućen u daljnju skupštinsku proceduru, priopćili su iz Vlade HNŽ-a.

Kako Bljesak.info doznaje, na sjednici je bilo dosta polemike i žustre rasprave između članova Vlade oko izdvajanja novca za obnovu stranačkih prostorija, koje su oštećene u neredima u Veljači.

Podsjetimo, premijer Denis Lasić je na sjednici početkom studenog istaknuo kako ''Vlada Hercegovačko-neretvanske županije nije planirala za obnovu stranačkih prostorija izdvojiti 600.000 KM nego 500.000 KM'', naglasivši tada kako bi se ta sredstva raspodijelila na ovaj način isključivo u slučaju rebalansa proračuna i ako se ocjeni da se ovaj prijedlog može ispuniti nakon što se izmire sve obveze iz proračuna.

Međutim, protiv te odluke tada je bio ministar financija Samir Hadžihusejnović.

''Nemamo tih 600.000 KM niti ih imamo otkud preraspodijeliti. Mi jednostavno taj novac nemamo'', izjavio je tada Hadžihusejnović te najavio kako će poništiti ovu odluku Vlade HNŽ-a

Osim toga, ministar gospodarstva HNŽ-a Amer Zagorčić rekao je tada kako bi se spomenutim novcem mogli riješiti drugi problemi, a ministri zamjeraju Vladi jer nije donijela odluku da se izdvoji novac za obnovu Gradske uprave koja je također spaljena u prosvjedima.

Kopirati
Drag cursor here to close