Sjednica Općinskog vijeća

Usvojen Proračun Općine Čapljina u visini od skoro 11 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 22. 12. 2015. u 11:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijećnici Općinskog vijeća Čapljina usvojili su na današnjoj sjednici ovog zakonodavnog tijela Prijedlog Proračuna Općine Čapljina za 2016. godinu u iznosu od 10.859.850,00 KM.

Kako Bljesak.info doznaje, planirani rashodi za 2016. godinu iznose 8.891.120,00 KM, dok su planirani kapitalni izdaci u iznosi od 1.954.333,00 KM.

Prijedlog Proračuna usvojen je sa 19 glasova za, dva suzdržana, i jednim glasom protiv.

U obraćanju vijećnicima načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić istaknuo je kako će se i u 2016. godini na području cijele općine ''nastaviti s projektima od značaja za cijelu zajednicu''.

''Prije svega tu mislim na nastavak izgradnje vodoopskrbnog sustava Dubravska visoravan kao i na dovođenje tehničke vode u Domanoviće kao i potpunu rekonstrukciju Osnovne škole u Domanovićima. Kad je u pitanju gradsko središte nastavit ćemo sa rekonstrukcijom nogostupa, postavljanjem LED rasvjete te rekonstrukcijom oborinskih odvoda. Također, na području Mjesnih zajednica radit će se rekonstrukcija lokalnih puteva kao i izgradnja sustava oborinskih voda. Nadam se da ćemo u sljedećoj godini završiti izgradnju nasipa za poplave u Gabela Polju, no to ne ovisi samo od nas, nego i od viših razina vlasti kao i partnera s druge strane granice'', istaknuo je Vidić.

Vijećnici su danas, pored usvajanja Prijedloga Proračuna, usvojili i Prijedlog Odluke o plaćama i naknadama izabranih dužnosnika, savjetnika, državnih službenika i namještenika u tijelima uprave općine Čapljina, a vrijedi istaknuti kako su usvojene smjernice za izradu regulacijskog plana urbane vile Cremmis.

Usvojeni su i dopunski izvještaji o radu Javnog komunalnog poduzeća Čapljina te Javnog poduzeća ''Šporsko središte Čapljina''. Uz to, izvršena su imenovanja za članove tijela upravljanja - u Nadzorni odbor Javnog poduzeća Radiopostaja Čapljina imenovani su Danijela Nogolica, Mladen Puljić i Zlatko Vrankić, za članove Upravnog vijeća ustanove za kulturu ''Knjižnica i kino Čapljina'' imenovani su Tamara Glavinić, Miro Jovanović i Ivana Popović, dok su za tri člana Školskog odbora Osnovne škole Čapljina imenovani Medina Hasić, Azemina Dedić i Alisa Begić.

Na sjednici Općinskog vijeća verificiran je mandat Vildani Sjekirica (SDP), koja je nakon odlaska Josipa Prce popunila mjesto ove stranke u OV Čapljina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close