Vlada FBiH

Usvojen program poticaja za poljoprivredu za 2014.

Gospodarstvo / Flash | 28. 05. 2014. u 14:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava 'Poticaj za poljoprivredu' utvrđenih Proračunom FBiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, pod nazivom 'Od našeg polja do našeg stola'.

Sredstva za realizaciju Programa, u ukupnom iznosu od 65.800.000 konvertibilnih maraka, bit će isplaćena s proračunske pozicije 'Subvencije javnim poduzećima - Poticaj za poljoprivredu'. Na Program su suglasnost dala nadležni odbori za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo oba doma Parlamenta FBiH, a on će biti operativan nakon što bude urađen Pravilnik o dodjeli sredstava korisnicima.

Kontrolu u fazi proizvodnje na terenu potencijalnih korisnika, kao i u tijeku prikupljanja i obrade dokumentacije, a prije dostavljanja aplikacije Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva vršit će nadležni poljoprivredni županijski inspektori, odnosno ovlašteni službenici županijskih ministarstava, ovlašteni službenici Federalnog ministarstva i federalna poljoprivredna inspekcija, a u cilju namjenskog utroška sredstava.

Kontrolu proizvodnji, kao i kontrolu nad realizacijom ostalih mjera utvrđenih Programom, uključujući i kontrolu izdate dokumentacije koju dostavlja korisnik, vršit će ovlašteni službenici Federalnog ministarstva i federalna poljoprivredna inspekcija.

Danas je donesena i Odluka o formiranju Povjerenstva za nadzor realizacije poticaja za poljoprivredu. U Povjerenstvo su imenovani Stipo Šakić, Ivica Mladina, Marko Musić, kao predstavnici Vlade FBiH, a udruge poljoprivrednika u FBiH imenovat će svoja dva predstavnika, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close