INTERA

Uspješno završen poslovni utorak - IT u vinarstvu

Gospodarstvo / Flash | 04. 11. 2015. u 13:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak je u INTERA Tehnološkom Parku završen događaj na temu “IT u vinarstvu”, na kojem se okupilo nešto više od 40 sudionika iz IT i sektora vina. Cilj događaja je bio okupiti sve ključne aktere iz sektora vina i vinogradarstva iz Hercegovine i IT poduzeća i stručnjake kako bi razmijenili iskustva i zajednički identificirali područja suradnje na obostrano zadovoljstvo.

U uvodnom dijelu događaja Sanela Gosto je predstavila tehnološka rješenja koja se već koriste u vinogradarstvu i vinarstvu, a koja uvelike pomažu u kontroli kvalitete i kakvoće, priopćeno je.

Ceco Gaković je održao prezentaciju u kojoj je podrobnije pojašnjeno na koji način se IOT (Internet of Things) može koristiti u raznim segmentima proizvodnje vina - automatizacija praćenja vlažnosti zraka i zemlje, praćenje razine svjetlosti u vinogradu, zatim načine automatske kontrole, te predviđanje kvalitete i vođenje podrumskih evidencija.

Nakon službenog dijela sudionici su imali priliku uz neformalno druženje razmijeniti ideje i razgovarati o potencijalnim poslovnim dogovorima.

Iz Intere zahvaljuju svima na sudjelovanju, te izražavaju nadu da je ovo druženje kroz poslovni utorak potaknulo nove ideje, projekte ili suradnju.

Kopirati
Drag cursor here to close