Business Innovation Zoo

Uskoro drugi ciklus BIZOO programa

Gospodarstvo / Flash | 19. 02. 2014. u 10:24 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješno završenog prvog ciklusa i pružene podrške za devet startupa, BIZOO (Business Innovation Zoo) nastavlja s drugim ciklusom rada i savjetovanja startupa i poduzetnika u Bosni i Hercegovini.

BIZOO Program u drugom ciklusu nudi konkretnije usluge za sve poduzetnike i startupe koji žele stvarati nove biznise i novu vrijednost u IT I ICT sektoru.

''Kako bismo postigli maksimum na našem tržištu odlučili smo proširiti sam program i ponuditi dodatnu uslugu pored poslovnog akceleratora'', rekla je Selma Šehić, projekt menadžer BIZOO-a.

BIZOO Program u drugom ciklusu imat će tri faze. Prva faza je BIZOO Fabrika Ideja koja je namijenjena svim poduzetnicima koji imaju poslovnu ideju kao i onim koji žele naučiti nešto o poduzetništvu. Kroz BIZOO Fabriku Ideja, odabrani poduzetnici će dobiti adekvatne treninge, te naučiti kako da kreiraju poslovni model, validiraju svoju poslovnu ideju na tržištu, te ispitaju potrebe kupaca/klijenata. Svi treninzi su besplatni.

Druga faza BIZOO programa je sam poslovni accelerator koji je namjenjen timovima, startupima te malim i srednjim poduzećima koji žele dobiti konkretne savjete i alate, a sve u cilju poboljšanja poslovanja. BIZOO akcelerator nudi resurse, mentore i pristup najnovijoj tehnologiji za odabrane startupe/kompanije. BIZOO akcelerator je također u potpunosti besplatan.

Treća faza je BIZOO mreža poslovnih anđela-investitora koju su formirali vodeći BiH poduzetnici. Njihov cilj je otkrivanje i investiranje u nove inovativne kompanije sa visokim potencijalom. BIZOO mreži investitora se mogu predstaviti startupi/kompanije iz poslovnog akceleratora kao i oni koji se prijave na javni poziv koji će biti objavljivan jednom godišnje.

BIZOO Program otvorio je aplikacije za drugi ciklus i prijaviti se mogu svi poduzetnici, startupi, timovi, mala i srednja poduzeća, te svi oni koji su zainteresirani za poduzetništvo putem web stranice http://www.bizoo.ba

BIZOO je poslovni akcelerator i organizator startup događaja s rasprostranjenom mrežom lokalnih i međunarodnih mentora i investitora koji se nalazi u Sarajevu, a podržava ga Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Google Inc, pripćeno je iz Centra za zapošljavanje mladih - YES.

Kopirati
Drag cursor here to close