Potpisivanje ugovora

Uskoro će sva kućanstva u čapljinskoj općini biti priključena na vodovodnu mrežu

Gospodarstvo / Flash | 23. 12. 2013. u 23:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u prostorijama Općine Čapljina potpisan prvi Ugovor za radove na nastavku izgradnje Vodoopskrbnog sustava Dubravska visoravan, gradsko područje, Trebižat, Prćavci , Zvirovići.

Ugovor je potpisan između Općine Čapljina kao naručitelja i odabranog izvođača Joint Venture Hering d.d. Široki Brijeg i Trgošped d.o.o. Kakanj. Radi se o nabavci i izgradnji glavnih transportnih cjevovoda za područje Dubrava- LOT 1 te za područje Trebižat, Prćavci, Zvirovići –LOT 2.

Vrijednost ugovorenih radova za LOT 1 - područje Dubrava iznosi 1.981.436,99 € i za LOT 2 - područje Trebižat, Prćavci, Zvirovići 807.886,71 €.

Duljina cjevovoda za područje LOT 1 je cca 16km, a područje LOT 2 cca 8km.

''Ukupna vrijednost prvog dijela projekta je 9.500.000,00 €, od čega je 5.000.000,00 € iz sredstava kredita EBRD-a te 4.500.000,00 € iz donacije EU-IPA 2010.

Kompletnu implementaciju projekta realizira općinski PIT tim formiran od načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića i tehničke pomoći iz dodatnih grant sredstava preko tvrtke WPE –Aspiro.

15. siječnja u salonu Općine Čapljina bit će upriličeno potpisivanje Ugovora za vršenje nadzora nad izgradnjom cjelokupnog sustava kojeg će vršiti tvrtka Eptisa iz Madrida, Španjolska. Vrijednost radova je 270.350,00 €'', istaknuo je na današnjem sastanku savjetnik načelnika Dalibor Milinković.

''Ovo je za nas zbilja jedan veliki projekt i važan projekt, kako po rezultatima koje ćemo postići nakon završetka tih radova, a to je da će konačno svaka kuća na području općine Čapljina biti priključena na gradski vodovod, tako i zbog same visine investicije.

Ja ne mogu a da ne izrazim zadovoljstvo što smo konačno ovaj, ja bih to nazvao, papirnati dio posla priveli kraju te je pred nama potpisivanje ovog ugovora za prvi tender i da konačno radovi počnu.

Naravno zahvala svim ljudima iz PIT tima koji su odradili značajan dio posla, kako onima koji su dio općinske administracije tako i onima koje smo mi izvana angažirali'', istaknuo je načelnik dr. Smiljan Vidić.

Ugovor je ispred Heringa potpisao direktor Ladislav Bevanda, koji je pohvalio rad općinskog tima, te istaknuo kako je siguran da će zajedničkim naporima završiti ovaj projekt, na zadovoljstvo svih onih žitelja koji će biti spojeni na gradsku vodovodnu mrežu.

Kopirati
Drag cursor here to close