Doprinos stabilnosti

Uprava Elektroprivrede HZ HB posjetila CHE Čapljina

Gospodarstvo / Flash | 26. 11. 2014. u 22:02 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Uprave JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, predvođeni generalnim direktorom Nikolom Krešićem, posjetili su u srijedu Crpnu hidroelektranu Čapljina, u povodu 35. obljetnica od puštanja u rad te elektrane.

U spomen na radnike poginule za vrijeme izgradnje hidroelektrane zajedničko izaslanstvo Uprave Društva i rukovodstva CHE Čapljina položilo je vijenac ispred spomen obilježja u Svitavi, gdje je smještena strojarnica. Nakon toga u poslovnim prostorijama održana je i redovita sjednica Uprave Društva, priopćeno je iz Elektroprivrede HZ HB.

Za sve uposlenike CHE Čapljina upriličen je i domjenak na kojemu se generalni direktor Elektroprivrede HZHB Nikola Krešić u svome obraćanju prisjetio i vremena izgradnje, svečanosti puštanja u rad i prvih proizvedenih kilovata električne energije.

Čestitke uposlenicima uputio je i tehnički rukovoditelj CHE Čapljina Berislav Jović, te se osvrnuo na proizvodni doprinos hidroelektrane elektroenergetskoj bilanci Elektroprivrede HZ HB, kao i na doprinos stabilnosti energetskoga sektoru u BiH.

Ova obljetnica bila je i povod što je Elektroprivreda HZHB pomogla održavanje kreativne radionice za članove Udruge prijatelja prirode Močvara iz Čapljine, kao i realizaciju akcije čišćenja okoliša CHE Čapljina.

Navedene aktivnosti su sastavnim dijelom projekta "Obnovljivi izvori energije", čiji je nositelj spomenuta udruga, a imaju za cilj na zanimljiv i kreativan način educirati djecu i mlade o potrebi očuvanja okoliša i ispravnom odnosu prema prirodi, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close