Štrajk

Uposlenici BHRT-a 23. siječnja izlaze na ulice

Gospodarstvo / Flash | 17. 01. 2017. u 09:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika u Bosanskohercegovačkoj radio-televiziji (BHRT) u ponedjeljak, 23. siječnja, u 12:05 sati održat će prosvjed upozorenja.

Kako najavljuje Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika BHRT-a, prosvjed će biti organiziran zbog ugrožene egzistencije svih radnika i njihovih obitelji, što je proizvod katastrofalne financijske situacije u BHRT-u.

''Upitne su plaće radnika, ne uplaćuju se redovno svi doprinosi, uvjeti rada su katastrofalni, a sredstva za rad su zastarjela. Zbog svega toga Samostalni sindikat radnika u BHRT-u zahtijeva hitno rješavanje stabilnog financiranja BHRT-a'', navodi se iz Upravnog odobra, prenosi Anadolija.

Upravni odbor podsjeća da traži da se navedeni zahtjev realizira u roku od 60 dana.

''S obzirom na to da je Samostalni sindikat radnika u BHRT-u cijelu proteklu godinu upozoravao sve nadležne - menadžment BHRT-a, UO BHRT-a, Odbor sustava Javnih RTV servisa, Parlamentarnu skupštinu BiH, međunarodne institucije na takvo stanje, tražimo da se ovaj zahtjev realizira u roku od 60 dana. Upućujemo poziv svim sindikatima u našoj zemlji da nam se pridruže i podrže nas u našoj borbi za stabilan i nezavisan Javni RTV servis BiH'', pozivaju iz Upravnog odbora Samostalnog sindikata radnika BHRT-a.

Kopirati
Drag cursor here to close