United Grupa

United Grupa dovršila akviziciju Bulsatcoma

Gospodarstvo / Flash | 27. 02. 2024. u 10:00 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi, uspješno je dovršila akviziciju bugarske satelitske televizije i providera širokopojasnog interneta Bulsatcom.

Akvizicija je dio dugoročne strategije United Grupe za širenje i jačanje tržišne prisutnosti u regiji i poticanje inovacija za digitalno, povezano društvo.

Victoriya Boklag, CEO United Grupe: "Veoma smo sretni zbog završetka akvizicije Bulsatcoma. Ovaj korak omogućit će nam poticanje daljnjeg rasta na ovom važnom tržištu i omogućiti ubrzanje inovacija u regiji. Ova akvizicija nadopunjuje naš portfolio i donosi jasne prednosti postojećim i budućim klijentima u Bugarskoj."

Nikolay Andreev, CEO Vivacoma i Bulsatcoma: "Uspješan završetak akvizicije Bulsatcoma dobra je vijest za potrošače na vrlo fragmentiranom tržištu kao što je to slučaj u Bugarskoj. Sada ćemo moći da značajno unaprijedimo kvalitetu TV usluge za korisnike Bulsatcoma. To za njih znači više HD kanala i pristup do više od 30.000 naslova u Video klubu EON-a, vodeće TV platforme u jugoistočnoj Europi. Također, značajno će povećati kvalitetu njihove internetske usluge u smislu brzine preuzimanja i slanja podataka.


United Grupa je ušla na bugarsko tržište 2020. godine, akvizicijom Vivacoma. Od tada je poduzela nekoliko značajnih koraka kako bi ojačala svoju prisutnost i potaknula inovacije na ovom tržištu.

Među postignućima United Grupe su razvoj najveće 5G mreže u zemlji i pokretanje prve 10GIGA optičke mreže. United Grupa je, također, bugarskim potrošačima omogućila prve 5G neograničene tarifne planove i pristup nagrađivanoj EON TV platformi.

Kopirati
Drag cursor here to close