Privredna komora

Unaprijedite posao - Edukacija za privrednike

Gospodarstvo / Flash | 03. 04. 2016. u 10:40 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za edukaciju Privredne komore Županije Sarajevo (PKŽS) za travanj priprema nekoliko edukacija namijenjenih privrednicima koji žele unaprijediti svoje poslovanje.

Prvi seminar planiran je za 15. travanj i odnosi se na mjerenje, procjenu razine okolinske buke, a namjera organizatora je upoznati mjerno-ispitne laboratorije o problematici mjerenja razine buke, te privredne subjekte, čija djelatnost emitira buku, o načinima i mogućnostima ograničenja razine buke te o obavezama poštivanja zakonske regulative koja uređuje ovu oblast.

Seminar ''Korporativno upravljanje u dioničkim društvima i dioničkim društvima sa sudjelovanje državnog kapitala'', bit će održan 22. travnja. Na seminaru će biti prezentirana stručna znanja, iskustava u vezi s primjenom Zakona o privrednim društvima, kao jednog od normativnih akata kojim će se intenzivirati privredni razvoj, kao strateški prioritet, zatim nova zakonska rješenja koja se odnose na dionička društva te pitanja koja se odnose na upravljanje dioničkim društvima, sa sudjelovanjem državnog kapitala.

Kada su u pitanju nova rješenja, može se reći da je novi zakon pretrpio značajne izmjene upravo na području upravljanja dioničkim društvima, koja zbog svog ekonomskog potencijala, privredne moći kojom raspolažu, imaju mogućnost velikog utjecaja kako na privredu, tako i stabilnost tržišta u cjelini, rečeno je Feni u PKŽS-u.

''Deset stvari koje morate znati o prodaji'', tema je edukacije planirane za 26. travanj, a za cilj ima naučiti polaznike šta je to prodajni proces, koja je uloga prodavača u njemu i koje su karakteristike bitne vrhunskom prodavaču, zatim šta je važno u komunikaciji s kupcem, koji je značaj prvog dojma koji kupci steknu o nama, do pitanja kako da se nosimo s 'teškim' kupcima, te kako efikasno obaviti prodajni razgovor radi postizanja maksimalnih rezultata. Ova edukacija je namijenjena direktorima prodaje, nadzornicima u prodaji, prodavačima i ostalima koji se izravno ili neizravno bave prodajom.

Osim tih, Privredna komora Županije Sarajevo priprema još dva seminara o temama ''Zakon o porezu na dohodak'' i ''FATCA - Usklađivanje financijskih institucija s propisom Foreign Account Tax Compliance Act''.

Kopirati
Drag cursor here to close