Kreativna industrija

'Ultra Unique' radionica: 20 mladih kreativaca o 'Brandingu'

Što je brendiranje, koliki je njegov značaj u postizanju zacrtanih ciljeva, tko sve treba biti uključen u izgradnju brenda - bile su samo neke od tema radionice, koja je povezala kreativce iz cijele Bosne i Hercegovine.
Gospodarstvo / Flash | 17. 05. 2021. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Druga od osam radionica u okviru edukativnog projekta 'Ultra Unique', okupila je više od 20 mladih kreativaca iz BiH, koji su imali priliku uživo slušati predavanja stručnjaka o važnosti brendinga u kreativnoj industriji, ali i razvoju njihovih karijera.

Predavači koji su u jednodnevnom druženju podijelili svoja znanja, iskustva i vještine bili su Dijana Tepšić i Bojan Dragišić iz kreativne agencije Play Team, te diplomirana inženjerka arhitekture i diplomirana akademska grafičarka Milica Čvokić.

Radionice koje su uvod u ovogodišnji regionalni komunikacijski događaj 'Play Media Day 06', koji će se održati u kombinovanom uživo i online formatu 04. i 05. lipnja, imaju za cilj pružiti podršku i praktično znanje mladima, koji će svoje karijere graditi u nekoj od grana kreativne industrije.

Što je brendiranje, koliki je njegov značaj u postizanju zacrtanih ciljeva, tko sve treba biti uključen u izgradnju brenda - bile su samo neke od tema radionice, koja je povezala kreativce iz cijele Bosne i Hercegovine i dala im odgovore na ključna pitanja, koja će im pomoći u izgradnji vlastitog brenda, ali i u suradnji s budućim klijentima.

S višegodišnjim iskustvom u oblasti medija, odnosa s javnošću i kreativne industrije, kreativna direktorica Play Team-a Dijana Tepšić, podijelila je sa mlađim kolegama i koleginicama, zašto je brending zaštitno lice svakog proizvoda i usluge, te kako kvalitetno brendirati sebe, svoj proizvod ili uslugu uz jasno određivanje misije, vizije i vrijednosti, koje zastupamo.

Account direktor Play Team kreativne agencije Bojan Dragišić, govorio je o značaju vizualnog identiteta brenda, logotipa, kao i pravog imena, koji određuju sam razvoj brenda u budućnosti. Podijelio je svoja iskustva kada je riječ o odnosu sa klijentima i suradnicima, te istakao značaj autentičnosti i originalnosti u svim aspektima poslovanja.

Od predavačice Milice Čvokić, koja ima iskustva kako u agencijskom radu, tako i kao freelancer, sudionici su mogli čuti prednosti i mane oba načina rada i shvatiti u čemu se bolje snalaze. Grafičarka, ilustratorka i animatorka je do sada sarađivala sa mnogim regionalnim i svjetskim kompanijama, zbog čega je mogla povući paralelu između ova dva svijeta, kada je riječ o grafičkom dizajnu i brendingu. Govorila je i o razlici između grafičkog dizajnera i dizajnera brenda, važnosti slušanja klijenata i zaključila da praksa ne čini perfekciju, ali vodi ka njoj.

Prisutni su imali priliku kroz diskusiju pitati predavače sve nedoumice i tražiti savjete u vezi njihovih vlastitih projekata, a univerzalna poruka sa kojom su svi otišli sa radionice je da se ne treba bojati eksperimentirati, istraživati i probati i ne povlačiti se pred prilikama i mogućnostima, jer je iskustvo najbolji recept za napredak.

''Ultra Unique'' realizira Play Team i Ultra magazin, zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Kopirati
Drag cursor here to close