Nakon analize

Uklanja se biciklistička staza u Mostaru, a kockice mijenja asfalt

Gospodarstvo / Flash | 01. 04. 2016. u 06:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon više mjeseci analize i praćenja ponašanja sudionika u prometu, biciklistička staza, koja se proteže Ulicom kralja Tvrtka, bit će uklonjena, potvrđeno je za Bljesak.info iz Gradske uprave.

Naime, snimanje i praćenje korištenja staze pokazalo je kako ju biciklisti ne koriste te kako samo zbunjuje pješake koji ne znaju smiju li se ili ne kretati njome.

U ovoj odluci, ističu iz Gradske uprave, pomogli su i iz Odjela za urbanizam danskog grada Vejle, koji je grad prijatelj Mostara.

''Predstavnici tamošnjeg biciklističkog kluba su savjetovali da se staza ukloni i da se pronađe neko drugo rješenje. U gradu su proveli desetak dana te su nakon analize rekli kako naše idejno reješenje nije dobro'', rečeno je iz Gradske uprave i istaknuto kako su Danci odlučni napraviti novi biciklistički plan za Mostar.

Istodobno, ova je odluka potaknula i odluku da se i sam pločnik u potpunosti rekonstruira, pa će se umjesto sadašnjih pločica postaviti asfalt jer se pokazalo kako se pločice ne mogu izravnati.

Podsjećamo, nakon postavljanja tzv. flastera trebao se nanijeti posebni gumeni sloj kako bi se izravnale neravnine i spriječilo rasipanje kockica, ali, kako nam je potvrđeno u Gradskoj upravi, takav sloj još nije izumljen.

Kopirati
Drag cursor here to close