Planovi

Udvostručiti razmjenu s Kinom

Gospodarstvo / Flash | 17. 12. 2014. u 10:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić danas je završio sudjelovanje na dvodnevnom Ekonomsko-trgovinskom forumu u Beogradu, u okviru Trećeg samita Narodne Republike Kine i zemalja središnje i istočne Europe.

Ministar Tučić ukazao je na značaj kineskih investicija u BiH, posebno u sektorima infrastrukture i energetike, te pozvao učesnike Foruma da posjete BiH u cilju daljeg unapređenja međusobne privredne suradnje, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Na Forumu su razmotrene mogućnosti jačanja ekonomske i trgovinske suradnje zemalja središnje i istočne Europe i Kine, te realizacije kineskih investicija u ovim zemljama u oblastima energetike, infrastrukture, industrije, informacijskih tehnologija, poljoprivrede i turizma.

U tom smislu, definiran je ambiciozan cilj da se u petogodišnjem razdoblju međusobna trgovinska razmjena između Kine i zemalja regije udvostruči.

Također, razmatrane su i mogućnosti zajedničkog nastupanja na trećim tržištima, te definirani konkretni koraci u pravcu uspostavljanja Poslovnog vijeća, kao institucionaliziranog mehanizma posredstvom kojeg bi bila olakšana realizacija ciljeva koje su partnerske zemlje zajednički utvrdile, navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close