Korisnici kredita

Udruženje ''Švicarac'': Sutra posljednji dopis Hypo banci

Gospodarstvo / Flash | 08. 02. 2015. u 13:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Udruženja korisnika kredita (UKK) "Švicarac" BiH danas su ispred poslovnica Hypo banke u Sarajevu i Banjoj Luci zapalili svijeće u znak sjećanja na korisnike kredita koji su preminuli prije nego što su ga isplatili.

Zamjenik predsjednika Udruženja korisnika kredita (UKK) "Švicarac" Salih Pozder najavio je da će sljedećeg tjedna ispred zgrada poslovnica Hypo banke u ostalim bh. gradovima također zapaliti svijeće.

Naveo je da je posljednja "žrtva Švicarca" osoba iz Srednje Bosne koja je ovoga tjedna izvršila samoubojstvo vješanjem.

''To je dvadeseto samoubojstvo do sada'', kazao je Pozder dodavši da će posljednji dopis za dogovor Hypo banci uputiti sutra.

Na Skupštini Udruženja u subotu navečer usvojena je odluku da se obustave sva plaćanja prema Hypo banci i povuku računi te da korisnici kredita moraju tužiti tu banku.

''UKK "Švicarac“ će se žaliti Konkurencijskom vijeću BiH te tražiti mišljenje o tome zašto je Hypo banka iskoristila svoj monopol i lobiranje. Uputit ćemo apel i Federalnom parlamentu s ciljem da se obovi rad komisije, koja ispituje zakonitosti kredita vezanih za CHF'', rekao je Pozder.

Udruženje "Švicarac" uputilo je 540 dokumenta Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu iz kojih se vidi da banke u BiH nisu mogle svojim klijentima davati kredite u švicarskim francima.

Kopirati
Drag cursor here to close