Eko akcija

Udruga "Korektiv" u akciji poribljavanja

Gospodarstvo / Flash | 12. 05. 2016. u 11:13 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za unapređenje i koordinaciju aktivizma u lokalnoj zajednici "Korektiv" iz Širokoga Brijega uz potporu Federalnog ministarstva kulture i sporta jučer je započela provoditi svoj projekt "Izgradnja i uređenje dječjeg parka Borak". Uz ostalo, u planu je postavljanje elemenata u dječjem parku, postavljanje klupa i kanti za otpatke uz šetnice parka, te poribljavanje vodotokova rijeke Lištice i njezinih pritoka, Crnašnice i Žvatića:

''Staze uz rijeku su dosta zapuštene i neuređene, te kao takve predstavljaju veliku opasnost za lokalno stanovništvo i potencijalne posjetitelje. Baš zato pokušavamo ih urediti i učiniti pristupačnim za djecu i starije, te sportske ribolovce'', rekao je Dalibor Ravić, predsjednik udruge "Korektiv", koja je vodotokove rijeke Lištice poribila sa 150 kolograma potočne pastrve i namjerava nastaviti s predviđenim akcijama.

Udruga Korektiv poziva sve volontere i građane koji u njihovim projektima prepoznaju prave i vrijedne stvari od kojih svi imaju koristi. Zaštita okoliša, prirodnih dobara i prostora u Širokom Brijegu važno je razvojno pitanje zato, poručili su, zato odazovite se ovim hvale vrijednim akcijama očuvanja Borka.

Kopirati
Drag cursor here to close