Čisto i uredno

Učenici Građevinske škole uređivali dvorište za natječaj Grada Mostara

Gospodarstvo / Flash | 15. 03. 2016. u 10:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca Mostar danas su radili na uređenju dvorišta svoje škole. Kako nam je rekla profesorica Ivana Soldo voditeljica školske ekološke sekcije cilj uređenja dvorišta je podizanje svijesti o ekologiji kod mladih.

‘’Temeljni cilj sekcije je da kroz uređenje dvorišta škole doprinese boljem suživotu s lokalnom zajednicom’’, ističe profesorica Soldo. Dodaje kako na ovaj način žele poboljšati kvalitetu života kroz čistoću prirode i okoliša.



U akciji su sudjelovali svi učenici Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca Mostar. Prema riječima profesorice Soldo, akcija se nastavlja ‘’pravljenjem kamenjara, postavljanjem kanti i uređenjem prostora za odlaganje otpadaka, te sadnjom ukrasnog cvijeća’’.

Planiraju se prijaviti i na ''natječaj za izbor najljepše uređenog dvorišta (okućnice), školskog dvorišta, balkona i terase stambenih objekata te najuređenijeg gradskog prostora'' koji je početkom ožujka objavio gradonačelnik Bešlić.

Profesorica Soldo ističe kako se inače školsko dvorište uređuje svakoga proljeća, ali su ove godine ranije krenuli uređenjem kako bi mogli sudjelovati na ovome natječaju.

Kopirati
Drag cursor here to close