Hrvatska

U Vrgorcu pokopan Ivica Pivac

Pivac je iznenada preminuo u ponedjeljak nakon što mu je pozlilo na plaži gdje su ga pokušali reanimirati, ali je umro na putu prema splitskoj bolnici. Imao je 71 godinu.
Gospodarstvo / Flash | 02. 08. 2023. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / U Vrgorcu pokopan Ivica Pivac

Danas je na gradskom groblju u Vrgorcu održan pogreb Ivice Pivca, vlasnika mesne industrije Pivac. Podsjetimo, Pivac je iznenada preminuo u ponedjeljak nakon što mu je pozlilo na plaži gdje su ga pokušali reanimirati, ali je umro na putu prema splitskoj bolnici. Imao je 71 godinu.

Mesna industrija Pivac ima 250 trgovina diljem Hrvatske

Priča o Mesnoj industriji Pivac započela je u gradiću Vrgorcu u Dalmatinskoj zagori 1952. godine. Kompanija je, kako se navodi na njezinim internetskim stranicama, počela kao mali obiteljski obrt, a s godinama je izrasla u jednu od vodećih mesnih industrija u Hrvatskoj.

Tvrtka ima 250 maloprodajnih poslovnica diljem zemlje. Osim Mesne industrije Braća Pivac, Grupa Pivac obuhvaća još dvije mesno-prerađivačke tvrtke - PPK karlovačku mesnu industriju i Mesnu industriju Vajda.

Mesna industrija Braća Pivac izvijestila je u siječnju 2020. da je prešla prag od 50 posto dionica u Krašu. Mediji su u rujnu 2021. izvijestili su da je Mesna industrija Braće Pivac kupac velikog paketa dionica Podravke koje je prodao Erste plavi mirovinski fond. Grupa Pivac u vlasništvu je pokojnog Ivice i brata Nevena Pivca te njihovog nećaka Miljenka.

Kopirati
Drag cursor here to close