Bolnica

U Trebinju zaposleni svi medicinski tehničari sa Zavoda

Gospodarstvo / Flash | 23. 08. 2016. u 06:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Bolnice Trebinje Vaso Mijanović svim medicinskim tehničarima koji se nalaze na Zavodu za zapošljavanje u ovom gradu, omogućio je da rade i da primaju naknadu, objavila je Srna.

Mijanović je izjavio Srni da je svaki medicinski tehničar koji je htio raditi primljen u Bolnicu, napominjući da njih dvadesetak sa Zavoda trenutno radi u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Napravili smo ugovor o volonterskom radu, pa ćemo ih po potrebi i zapošljavati", kaže Mijanović i dodaje da svaki od njih prima naknadu od 200 KM.

Mijanović, koji od prije desetak mjeseci obavlja dužnost direktora trebinjske Bolnice, smatra kako mu je uloga da bude dostupan pacijentima i da im svaku uslugu učini što lakšom.

Jedna od novina je i refundacija lijekova, tako da pacijent s priloženim računima može da povrati novac na blagajni Bolnice u slučaju da ova ustanova nije imala neke od lijekova tijekom liječenja osobe.

"Ovo je u interesu pacijenata, da bez maltretiranja vrlo brzo dobiju novac. Pacijent nam mora biti na prvom mjestu i sasvim je normalno da će se povećati troškovi usluga za lijekove, terapije, ukoliko želimo podaizati kvalitetu usluga", kaže Mijanović.

Da se ovoj zdravstvenoj ustanovi vraća povjerenje pacijenata govori i podatak da su u veljači ove godine imali 814 hospitaliziranih, što je najveći broj pacijenata u povijesti ove Bolnice, dok se po broju kompleksno urađenih operacija svrstava među prve tri zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj.

U trebinjskoj Bolnici su i ojačali liječnički kadar, tako da je menadžment u proteklih pola godine uspio osigurati dolazak šest vanjskih suradnika, eminentnih liječnika koji su uveli nove procedure u Bolnici.

Ova zdravstvena ustanova ima trenutno 12 specijalizanata koji se usavršavaju u Beogradu, Banja Luci i Foči, dok su u prethodnom razdoblju dva liječnika - urolog i anesteziolog - došla sa specijalizacije.

Četvoro novih specijalista i subspecijalista - kardiolog, dermatovenerolog, ginekolog i radiolog su u Trebinjsku bolnicu došli iz drugih zdravstvenih ustanova.

Kopirati
Drag cursor here to close