Republika Srpska

U tijeku izrada registra poticaja u gospodarstvu

Na današnjem sastanku radne skupine za izradu registra razmatran je prijedlog uredbe o njegovom uspostavljanju, te sadržaju i načinu vođenja
Gospodarstvo / Flash | 11. 04. 2019. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Registar poticaja koji se dodjeljuju gospodarstvu, trebao bi biti uspostavljen u Republici Srpskoj (RS).

Ta aktivnost je predviđena Memorandumom o zajedničkim politikama za razdoblje od 2018. do 2020. godine, koji je potpisan između Vlade i Unije udruge poslodavaca RS-a, kao i Programom ekonomskih reformi u tom bh. entitetu.

Na današnjem sastanku radne skupine za izradu registra razmatran je prijedlog uredbe o njegovom uspostavljanju, te sadržaju i načinu vođenja, priopćeno je iz entitetskog Ministarstva gospodarstva i poduzetništva.

Ističu da je cilj osigurati jasan i sveobuhvatan pregled planiranih, odobrenih i realiziranih sredstava za poticaje gospodarstvu RS, kako na republičkoj tako i na lokalnoj razini.

Na taj način bi se osigurala bolja koordinacija i razmjena informacija između institucija koje dodjeljuju poticaje, transparentniji uvid u odobrena i dodijeljena sredstva i kvalitetnija statistička osnova za potrebe institucija RS-a.

Za izradu softverskog rješenja pokušat će se iznaći donatorska sredstva, a razgovori s potencijalnim donatorima su u tijeku, navode iz resornog ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close