Bazar - Mala Tepa

U subotu se otvara novoizgrađeni zanatsko-trgovački centar u Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 25. 08. 2016. u 10:32 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Medžlisa IZ-e Mostar u subotu 27. jikiviza 2016.god. s početkom u 11 sati bit će upriličena svečanost otvorenja novoizgrađenog zanatsko-trgovačkog centra ''Bazar'' na Maloj Tepi.

Svečanosti će prisustvovati predstavnici Vakufske direkcije Rijaseta IZ-e u BiH, investitor iz Saudisjke Arabije (Abdu-l-Aziz Al Othaim) i reisu-l-ulema IZ u BiH mr. Husein ef. Kavazović.

Novoizgrađeni objekt sadrži oko 20 poslovnih dućana na jednoj, te otvorenu pijacu na drugoj etaži.

Ukupna površina Bazara iznosi oko 900 m2.

Lokacija se nalazi u neposrednoj blizini Starog Mosta u zoni koja je kao posebna vrijednost kulturno – povijesnog nasljeđa proglašena i stavljena pod zaštitu UNESCO-a, te u pravnom smislu stavljena u nadležnost Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je pokretanje maloprodajnog lanca u kojem će svoje mjesto pronaći svi kvalitetni domaći proizvodi.

Prema riječima Armina Sejfića kojega je Medžlis islamske zajednice zadužio za komunikaciju s zakupcima smatra kako će ovaj projekta zaživjeti jer će od sada turisti, ali i domaći imati prigodu naći domaće eko proizvode na jednom mjestu.

''Mislim da je otvaranje lanca trgovine „Bazar“ pun pogodak za Stari grad što se tiče turizma. ovaj prostor obiluje kreativnošću i obilnošću dućana. Zastupljeni su tradicionalni načini izrade bakra i rukotvorine. U sklopu bazara se nalazi slastičarna i ćevabdžinica, koje su otvorene za sve posjetitelje'', kazao je ranije Sejfić.

On je naveo da imaju cilj da turistima ponude širok asortiman proizvoda a samim tim će dati šansu i malim lokalnim proizvođačima da bez posrednika i dodatnih troškova, pronađu svoje „mjesto pod suncem“ kako bi plasirali svoje kvalitetne proizvode po pristupačnoj cijeni.


Kopirati
Drag cursor here to close