uređenje

U rekonstrukciju dvaju parkova u Ljubuškom uloženo 22.500 KM

Gospodarstvo / Flash | 21. 12. 2016. u 16:31 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće Parkovi d.o.o Ljubuški nastavlja sa uređenjem zelenih površina na području ove općine. Uz uređenje manjih zelenih površina kroz cijelo središte općine, JP Parkovi su završili rekonstrukciju dviju velikih zelenih površina. Riječ je o igralištu u naselju Stube, te Parku hrvatskih banova koji se nalazi preko puta Osnovne škole Marka Marulića.

U uređenje dvaju parkova uloženo je 22.500 konvertibilnih maraka. Tako je u izgradnju novog parka (igrališta) u naselju Stube uloženo čak 20.000 KM, dok je u uređenje Parka hrvatskih banova uloženo 2.500 KM.

"Na dječijem igralištu "Stube" urađena je potpuna rekonstrukcija, što je uključivalo i izradu nove projektne dokumentacije. Radovi na samom igralištu, odnosno zelenoj površini uključivali su i obnovu postojećih igračaka, dizanje stare podloge zemlje, betoniranje stopa za dječije igračke I klupe, nasipanje zemlje i ravnanje, postavljanje kocke na staze", navode iz JP Parkovi d.o.o Ljubuški. Uz navedeno izrađeno je i idejno riješenje plana rasporeda igračaka, klupa i staza.

Igralište je dobilo i novu travu, drveće i cvijeće, što je zahtjevalo ugradnju sustava za prskanje I natapanje. Postavljene su nove kante za otpatke, oprema za igranje, te zaštitna ograda uz rub sa južne strane, kako bi se osigurala sigurnost djece. "Prilikom postavljanja sve su igračke prošle provijeru tehničke ispravnosti, a djelatnici JP Parkova d.o.o Ljubuški uz održavanje zelenila, redovito obilaze ovo igralište, te otklanjaju nedostatke ukoliko ih uoče", navode iz ovog javnog poduzeća.

Novi izgled poprima i središnji park koji se nalazi preko puta Osnovne škole Marka Marulića. Naime, ovih su dana završeni radovi vrijedni 2.500 KM, a uskoro se planiraju dodatna ulaganja koja će rezultirati proširenjem ove zelene površine.

"U Parku hrvatskih banova su završeni radovi na popravljanju i obnovi postojećih igračaka oko kojih je postavljena nova umijetna trava. Na proljeće je u planu proširenje parka prema novoj zgradi Kulturnog centra u kojoj će se nalaziti kino dvorana", ističu iz JP Parkovi d.o.o Ljubuški. Uz proširenje zelene površine, ovaj park će dobiti i nove sadržaje. Naime, u planu je ovu zelenu površinu pretvoriti u rekreacijski centar na otvorenom, zbog čega će u isti biti postavljene sprave za vježbanje.

Kopirati
Drag cursor here to close