Zadovoljni poslovanjem

U protekle četiri godine BH Telecom uplatio 500 milijuna u proračun

Gospodarstvo / Flash | 23. 12. 2014. u 14:55 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osnovu ostvarenih rezultata za jedanaest mjeseci i očekivanja u prosincu, procjenjuje se da će BH Telecom u 2014. godini ostvariti prihod od oko 580 milijuna KM, rashod u iznosu 466,6 milijuna KM, a očekivana dobit je oko 113,4 milijuna KM.

Predstavnici menadžmenta BH Telecoma danas su na novogodišnjoj konferenciji za novinare predstavili preliminarne poslovne rezultate i najznačajnije usluge i aktivnosti ove kompanije u 2014. godini, te najavili planove za narednu godinu.

Bila je to ujedno prilika da se osvrnu na rad u protekle četiri godine s obzirom da ovom menadžementu ističe mandat 31. prosinca.

''U tom razdoblju od četiri godine uplatili smo 500 milijuna maraka u proračun Federacije BiH, investirali smo više od 500 milijuna u svoj razvoj, stekli smo više od 100.000 korisnika Moje TV, kao i više od 100.000 internet korisnika'', izdvojio je v.d. direktora BH Telecoma Nedžad Rešidbegović.

BH Line mreža, po podacima za 11 mjeseci ove godine, ima ukupno 711.708 korisnika, među kojima je Internet korisnika 181.045, a korisnika usluge MojaTV 118.200. Što se tiče BH Mobile mreže, postpaid korisnika je 236.000, a prepaid aktivnih korisnika 1.398.600.

Po preliminarnim podacima, realizirane investicije su u iznosu od 130 milijuna KM od čega su 60 posto investicija realizirale domaće kompanije, a kolaudacija investicija je u iznosu od oko 120 milijuna KM.

Govoreći o nekim od značajnijih projekata koji su realizirani u tijeku godine Rešidbegović je izdvojio proširenje postojeće 2G/3G radio pristupne mreže na području sjeverne i istočne BiH, proširenje i upgrade SW i funkcionalnosti IN4, nadogradnja GSM centralnog provizijskog sustava Catalog driver order management i drugo..

U tijeku 2014. godine BH Telecom je, po riječima v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za tehnologiju i razvoj servisa Elvidina Kovača, kontinuirano radio na unaprijeđeniju infrastrukture i servisa kako bi se krajnjim korisnicima osigurale usluge vrhunske kvalitete. Naveo je da je signalom 2G mreže pokriveno 99,4 posto urbanog područja i 97,7 posto teritorije BiH, da je signalom 3G mreže pokriveno 95 posto urbanog područja i 71 posto teritorije BiH, te da se na 65 posto mreže koristi dual carrier od 42 Mbps.

Posebna pozornost, kako je istaknuo Kovač, posvećena je infrastrukturnim projektima u javnom sektoru, točnije segmentima uprave, zdravstva i obrazovanja.

BH Telecom, po riječima v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za razvoj poslovanja Hamde Katice, dočekuje kraj 2014.godine zadovoljan postignutim, a posebno onim što su pružili korisnicima. To se, kako je dodao, ogleda u povećanom broju korisnika skoro svih njihovih usluga: mobilnih telefonskih usluga, IPTV, kombiniranih usluga/paketa te usluga širokopojasnog pristupa internetu.

BH Telecom, kako su istaknuli, iza sebe ima još jednu uspješnu poslovnu godinu u kojoj su znatno unaprijedili usluge, dobili brojna priznanja i nagrade te se pokazali i ovog puta društveno odgovornima kroz sponzoriranje i pomaganje brojnih projekata.

Podsjetili su među ostalim da je Nadzorni odbor BH Telecoma donio odluku o dodjeli donacija pravnim subjektima u konačnom iznosu od 1.191.800 KM.

Federalnom fondu za pomoć nastradalim područjima od prirodne nespogode na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine BH Telecom je donirao milijun KM, dok je iznos od 191.800 KM doniran različitim pravnim subjektima iz oblasti kulture i sporta.

Kopirati
Drag cursor here to close