U ponedjeljak počinje 'Susret gospodarstvenika u Mostaru'

Gospodarstvo / Flash | 10. 08. 2014. u 14:04 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 11. kolovoza u Mostaru će se održati 'Susret gospodarstvenika', čiji su organizatori Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK) i Gospodarska komora Grada Mostara.

Na ovom značajnom gospodarskom skupu sudjelovat će i zastupnik u njemačkom Bundestagu, Josip Juratović, senator u Senatu njemačkog gospodarstva, Oliver Durst, šef ekonomskih poslova Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u BiH, Frank Werner te voditelj bilateralne suradnje između njemačke i BiH, Alexander Märdian.

O perspektivama ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini govorit će Josip Juratović, dok će trendovi u bilateralnim gospodarskim odnosima biti tema izlaganja Alexandera Märdiana.

S posebnim zanimanjem treba očekivati izlaganje o projektu „Dualno obrazovanje“ koje je će prirediti Oliver Durst, senator u Senatu gospodarstva SR Njemačke, koji se već tri godine zalaže za uvođenje sistema dualnog obrazovanja u našoj zemlji.

U ime domaćih gospodarstvenika pozdravnu riječ uputit će Dalibor Miloš, predsjednik Gospodarske/Privredne komore Grada Mostara, a o aktualnom trenutku gospodasrtva u našoj zemlji, između ostalih, govorit će predstavnici dvije uspješne proizvodne tvrtke iz drvoprerađivačke i metaloprerađivačke branše.

Konkretno, o problematici stručnog kadra u metalnoj industriji i drvnoj industriji govorit će poduzetnici Zdravko Vojvodić, Lignum d.o.o. Mostar i Denis Delić iz kompanije SIK d.o.o. Mostar.

Pred navedenih sudionika, očekuje se i učešće drugih gospodarstvenika i predstavnika vlasti u diskusiji koja će uslijediti nakon uvodnih izlaganja.

"Susret gospodarstvenika u Mostar" započet će u 15:00 sati u prostorijama Tehnološkog parka INTERA, Bišće polje b.b (Zgrada Alfa Therma).

Sat vremena uoči početka "Susreta gospodarstvenika" (u 14:00 sati), predviđena je press konferencija kako bi se medijima mogla predočiti važnost slanja pozitivnih poruka i preuzimanja odgovornosti za društveni i gospodarski razvitak, te važnost ulaganja u kvalitetu obrazovanja, kao snažnog temelja napretka na europskom putu Bosne i Hercegovine.

Pored organizatora i sudionika ovog gospodarskog skupa, na press konferenciju su pozvani i predsjednik Vlade HNŽ, Denis Lasić, ministar gospodarstva HNŽ, Amer Zagorčić, te ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNŽ, Zlatko Hadžiomerović.

Nakon završetka „Susreta gospodarstvenika“ gosti iz Njemačke, kao i domaći gospodarstvenici, bit će na raspolaganju novinarima za intervjue ili izjave o zaključcima i kasnijim ciljevima koji će se utvrditi na "Susretu gospodarstvenika u Mostaru".

Kopirati
Drag cursor here to close