Bolnica Nevesinje

U ovu hercegovačku bolnicu dolaze pacijenti iz svih dijelova BiH, Crne Gore i Hrvatske

Pacijenti koji stižu iz svih dijelova Hercegovine, Republike Srpske, BiH, Crne Gore čiji se broj iz dana u dan povećava, uvjete i medicinsko osoblje Bolnice Nevesinje ocjenjuju najvišom ocjenom.
Gospodarstvo / Flash | 14. 03. 2023. u 20:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicija duga skoro devet godina, suvremena oprema, odlični uvjeti i stručnjaci svjetskog nivoa, čine Bolnicu Nevesinje jednom od najboljih u regionu. U protekloj godini, u ovoj zdravstvenoj ustanovi urađeno je oko 14.000 ambulantnih pregleda, 2.200 bolničkih liječenja, oko 250 poroda i veliki broj operativnih zahvata, izvještava RTRS. 

Pacijenti iz svih dijelova BiH, Crne Gore, Hrvatske 

Pacijenti koji stižu iz svih dijelova Hercegovine, Republike Srpske, BiH, Crne Gore čiji se broj iz dana u dan povećava, uvjete i medicinsko osoblje Bolnice Nevesinje ocjenjuju najvišom ocjenom.

- Јa sam bliže Trebinju, ali sam se odlučila da dođem za Nevesinje i bila sam lani u aprilu svu moguću pažnju su mi posvetili i izliječili mi ono zbog čega sam zapravo i došla. I opet sam, evo došla ovdje - kaže Malra Lekić iz Ljubinja. 

"Mala bolnica, a veliki ljudi" 

Mala bolnica, a veliki ljudi - tako se najčešće opisuju zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Zbog obima posla - kadra nedostaje, ali nivo discipline i odgovornost u radu su na prvom mjestu.

-Postoje teški dani i manje teški dani, uglavnom pacijenti su zadovoljni. Trudimo se da budemo najbolji, za sada se pokazalo da je dobro da su pacijenti zadovoljni. Rijetko ima slobodan krevet na našem odjeljenju - naglašava Sanja Skočajić, odjeljenska medicinska sestra.

Nastavili su suradnju s univerzitetskim profesorima iz Beograda i napravili iskorak u kirurgiji i ginekologiji, tako da bilježe najviše pruženih usluga kada je riječ o kirurškoj disciplini. 

Milivojević: Imamo epidemiju malignih oboljenja 

- Vidim da je sada trend da smo sve traženiji i da je potreba za tim liječenjem, nažalost to su teški pacijenti, sve izraženija, što negdje mogu povezati s činjenicom da je iza nas ta teška borba s koronom koja je ostavila posljedice gdje se pacijenti nisu redovno javljali i redovno kontrolirali i sada imamo pravu epidemiju malignih oboljenja, ali na žalost pacijenata u odmaklim fazama bolesti - rekao je Velibor Milivojević, direktor Bolnice Nevesinje.

Bolnica Nevesinje 2014. godine kada je i počela da radi bila je u potpunosti opremljena novom opremom, koja je zbog konstantnog korištenja dotrajala, a jednim dijelom i zastarjela. Vremenom su je obnavljali, a zahvaljujući ministarstvu zdravlja i Fonda zdravstvenog osiguranja dobili su novi CT aparat koji će nakon obuke kadra biti dostupan i za ambulantne preglede.

Kopirati
Drag cursor here to close