EU projekt ''CB-Green''

U Neumu održana promocija izvedenih radova na javnoj rasvjeti

Gospodarstvo / Flash | 21. 08. 2016. u 23:44 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu obilježavanja Dana općine Neum, kada se održava niz kulturnih i sportskih manifestacija, održana je i promotivna aktivnost — promocija javne EE rasvjete u Neumu. Tim za energetsku učinkovitost Općine Neum i udruga Mare Nostrum iz Neuma provela je promotivnu aktivnost ‘’Promocija izvedenih radova na javnoj rasvjeti Surdup I.".

Tim povodom na šetalištu u Surdupu, gdje je postavljena nova LED javna rasvjeta, postavljen je i Info pult na kojemu su članovi EE tima prolaznike informirali o samom projektu CB-GREEN, o korištenju izvora energije, energetskoj učinkovitosti kao i o samoj prednosti nove rasvjete u gradu.

Događaj se organizirao u sklopu projekta ‘’CB-GREEN; Prekogranično - zeleno, obnovljivo energetski učinkovito umrežavanje", kojeg financira Europska unija u okviru IPA Programa prekogranične suradnje. Vrijednost projekta je 253.104,00 EUR.

Upravo kroz ovaj projekt promovira se energetska učinkovitost, korištenje obnovljivih izvora energije i zaštita okoliša, te je kroz isti postavljena javna LED rasvjeta na šetnici Surdup I, izvršena zamjena postojećih svjetiljki sa LED svjetiljkama u Ulici dr. Franje Tuđmana, a u tijeku je postavljanje i solarne rasvjete na poluotoku Klek, također u Neumu.

Kopirati
Drag cursor here to close