Na šetnici

U Mostaru Drugi sajam braniteljskih zadruga HNŽ-a

Na sajmu je svoje domaće proizvode i rukotvorina predstavio 31 izlagač s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije, kao i izlagači iz Republike Hrvatske.
Gospodarstvo / Flash | 24. 05. 2019. u 12:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi sajam braniteljskih zadruga u Hercegovačko-neretvanskoj županiji otvoren je u petak u Ulici Nikole Šubića Zrinskog u Mostaru. 

Na sajmu je svoje domaće proizvode i rukotvorina predstavio 31 izlagač s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije, kao i izlagači iz Republike Hrvatske. 

Pored džemova, likera, maslinova ulja i sokova, tu su i pčelarski proizvodi, cvijeće, proizvodi od drveta, ljekovito aromatoično bilje. 

''Cilj je sajma promoviranje zapošljavanja branitelja i njihove psihosocijalne rehabilitacije kako bi se oni pokušali kroz rad reintegrirati u društvo i stvoriti pretpostavke za kvalitetnije uvjete života svojih obitelji'', kazao je novinarima županijski ministar za pitanja branitelja Oliver Soldo 

Podsjetio je da Ministarstvo branitelja HNŽ-a nudi programe potpore razvoja braniteljskog zadrugarstva, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta te pomaže braniteljima poljoprivrednicima kao samostalnim nositeljima kućanstava. 

Soldo je naglasio kako županijsko Ministarstvo za pitanja branitelja ima obvezu skrbiti o braniteljima po svim osnovama, naglasivši kako vjeruje da će se program braniteljskog zadrugarstva još više unaprijediti jer su branitelji sve više prepoznati kroz te aktivnosti, a neki od njih sa svojim su proizvodima već na tržištu. 

Ministar je posebno zahvalio kolegama iz Republike Hrvatske na suradnji i pomoću koju su im pružili u realizaciji programa, kao i svim drugim vidovima pomoći kada su u pitanju branitelji. 

Sajam braniteljskih zadruga u HNŽ-u pozitivnim i jako značajnim ocijenio i direktor Referalnog centra "Branitelj zadrugar" Damir Radić koji je naglasio kako je braniteljsko zadrugarstvo jedan od načina podizanja životnog standarda branitelja, a sajam prilika da javnosti prezentiraju svoj rad. 

Drugi sajma braniteljskih zadruga u HNŽ-u organizirali su Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ-a i Referalni centar "Branitelj zadrugar". 

Kopirati
Drag cursor here to close