Ekspert koji zna kako

U Mostaru predstavljena knjiga ''Osnivači, nasljednici, menadžeri''

Knjiga ”Osnivači, nasljednici, menadžeri” govori o aktualnoj problematici prijenosa poslovanja poduzeća na nove generacije, naglašavajući pritom važnost pripreme osnivača, nasljednika, obitelji i poduzeća za uspješan prijenos poslovanja.
Gospodarstvo / Flash | 26. 02. 2020. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / "Osnivači, nasljednici, menadžeri", naslov je knjige Borisa Vukića koja je sinoć promovirana u mostarskom klubu Code Hub

"Osnivači, nasljednici, menadžeri", naslov je knjige Borisa Vukića koja je sinoć promovirana u Code Hub-u Mostar koji posluje u okviru INTERA Tehnološkog Parka.

Boris Vukić partner je i jedan od osnivača Adizes Southeast Europe (ASEE) te Senior Associate Adizes Institute USA na kojem je 1995. godine certificiran za vođenje organizacijskih promjena.

U procesu prijenosa s osnivača na nasljednike, što je iznimno zahtjevan i složen proces, savjetovao je više od stotinu tvrtki.

Foto: Bljesak.info / Kako prenijeti poslovanje obiteljske tvrtke na nasljednike - pitanje je sad?

Knjiga ”Osnivači, nasljednici, menadžeri” upravo i govori o aktualnoj problematici prijenosa poslovanja poduzeća nastalih 1990-ih na nove generacije, naglašavajući pritom važnost pripreme osnivača, nasljednika, obitelji i poduzeća za uspješan prijenos poslovanja.

"Reče mi u telefon jedan osnivač danas: Ja sam moju utakmicu izgubio 2:0, oboje djece otišlo na druge strane koje nemaju veze s biznisom. A ja kažem da su svi pobijedili 3:0, svatko od njih radi ono što voli", kazao je sinoć u Mostaru autor ove zanimljive knjige.

Foto: Bljesak.info / Panelisti su s publikom podijelili zanimljive storije

Naglasio je značaj profesionalizacije obiteljskih tvrtki koje su nastale ili nastaju zaslugom poduzetničkog duha pojedinaca s poslovnom vizijom. U mnogim slučajevima, ukoliko se upravljanje tvrtkom ne prenese na školovane menadžere, privatni biznis u sljedećoj obiteljskoj generaciji više ne uspijeva, te se u mnogim slučajevima tvrtke gase.

U panel diskusiji nakon autorova uvoda sudjelovali su Sanda Zorić, izvršna direktorica prodaje tvrtke Zagrebinspekt d.o.o Mostar, Bariša Šušnjar, izvršni direktor prodaje poduzeća BINVEST d.o.o., kao i direktor tvrtke Alfa Therm d.o.o, Željko Božić.

Foto: Bljesak.info / Panelisti: Sanda Zorić, Bariša Šušnjar i Željko Božić

Dvoje prvih panelista iznijeli su iskustva nasljednika koji se uključuju u obiteljsku tvrtku, dok je Željko Božić predstavio svoj put od inženjera do glavnog direktora tvrtke s kojom nema obiteljskih ili rodbinskih veza.

Zanimljivu diskusiju s autorom Borisom Vukićem, koji živi i radi u Novom Sadu, i njegovim hercegovačkim gostima, moderirao je Boris Čerkuč.

Kopirati
Drag cursor here to close