Mepas Mall

U Mostaru posao potražite na Sajmu obrazovanja i zapošljavanja

Gospodarstvo / Flash | 13. 11. 2015. u 08:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po treći put, 27. studenog 2015. godine Ured Specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini i Veleposlanstvo Norveške u BiH će biti domaćin Sajma obrazovanja i zapošljavanja ovoga puta u Mepas Mall u Mostaru.

Na više od 150 štandova predstavit će se poslodavci, lokalni i međunarodni projekti obrazovanja i zapošljavanja, nevladin sektor, posrednici u zapošljavanju i bit će otvoreno preko 1 500 radnih mjesta.

Štandovi će biti organizirani u paviljonima:
• Paviljon 1- poslodavci :proizvodni sektor, turizam, IT, građevinarstvo, zapošljavanje žena sa invaliditetom
• Paviljon 2- obrazovanje: domaći i međunarodni programi u formalnom i neformalnom sektoru obrazovanja
• Paviljon 3- posrednici u zapošljavanju i agencije: Posao.ba, Bolji posao, Inovacioni centar Banja Luka, INTERA Mostar, REDAH

Sajam će pružiti mogućnosti nezaposlenim mladim ljudima i studentima iz cijele zemlje da se uključe u direktne razgovore s kompanijama i potencijalnim poslodavcima, kao i da se upoznaju s mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja u BiH. Istovremeno, Sajam je i prilika za kompanije i institucije da predstave svoj rad, razmijene informacije, razvijaju mreže i privuku pažnju onih koji traže posao i poslovnih partnera. Pored toga, učesnici će dobiti priliku da saznaju više o Europskoj uniji i njenom angažmanu u BiH.

Kompanije, institucije i međunarodni projekti imat će priliku da se predstave u Mepas Mall-u. Brendiranje štandova, hrana za izlagače kao i prezentacijske sale će biti osigurani besplatno. Za sudionike Sajma, nezaposlene i studente prijevoz i hrana su, besplatni.

Sajmovi obrazovanja i zapošljavanja koji su održani u studenom 2014. u Zenici i ožujku 2015. u Banja Luci, po prvi put su okupili na jednom mjestu predstavnike poslodavaca, posrednike u zapošljavanju, međunarodne organizacije i projekte, NVO, formalne i neformalne institute obrazovanja.

Svi sajmovi zajedno postigli su izvanredne rezultate: 18 000 posjetitelja iz cijele BiH, 2 289 zaposlenih putem aktivnosti koje su upriličene tijekom i nakon sajmova, 20 993 on-line prijava i 12 496 prikupljenih CV-jeva, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close