Za studente

U Mostaru počela radionica o poduzetništvu

Gospodarstvo / Flash | 04. 11. 2016. u 12:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Fondacije "Konrad Adenauer" u Mostaru u petak je počela dvodnevna radionica za studente iz šest bh. gradova o poduzetništvu, socijalnom poduzetništvu i aktivizmu. Svrha je radionice poticanje i dodatno razvijanje poduzetničkih ideja studenata raznih fakulteta iz šest bh. gradova, kao i njihovo umrežavanje kroz rad na budućim projektima.

''Mladi će imati priliku čuti koliko zaista košta pokretanje tvrtke u BiH, koji su novi oblici ekonomije koji vladaju u svijetu, a koji će neminovno doći kod nas u BiH i kako u ovakvom nesigurnom pravnom, ekonomskom i političkom okruženju mogu napraviti stabilnu tvrtku, te razvijati svoj biznis i ostvariti prihode za sebe i svoju obitelj'', kazala je poduzetnica i aktivistica Amna Popovac.

Dodala je kako će studenti kroz predstavljanje konkretnih primjera iz poduzetničkog sektora, socijalnog poduzetništva i aktivizma, također dobiti potrebne informacije kako kroz aktivizam i volontiranje sakupiti potrebno iskustvo za dalji napredak u poslovnom i društvenom životu.

Karten Dummel, direktor Fondacije Konrad Adenauer u BiH, koja je u BiH prisutna više od dvadeset godina i koja svake godine organizira 150 različitih događaja, kazao je kako je ovaj događaj jedan od načina da se mladi ljudi motiviraju da ostanu u BiH te da je to jedan od zadatak ove fondacije.

''Ova Fondacija je fokusirana na ekonomiju i kreativnost, a oko tridesetak događaja godišnje predviđeno je za mlade ljude s kojima razgovaramo o pristupanju BiH EU, osnivanju poduzeća, kao i potencijalima i mogućnosti koji su na raspolaganju u BiH'', objasnio je Dummel.

Predavači radionice također su bili voditeljica Poslovnog inkubatora - Intera Tehnološki Park Meliha Gekić Lerić, vođa projekta Socijalnog poduzetništva OKC Abrašević Vladimir Ćorić, program manager Fronterra Mostar Inga Kotlo, te asistentica FIT-a Mostar i voditeljica projekata UG Agape Ljubuški Marija Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close