Drugi set

U Mostaru održane radionice o energetskoj učinkovitosti

Gospodarstvo / Flash | 20. 09. 2016. u 14:47 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi set radionica pod nazivom "EU direktive na polju energije i usklađenost s lokalnim propisima" i "Provođenje energetskog obračuna – Smanjenje gubitka topline na objektima" održan je danas u Gradskoj vijećnici Grada Mostara

Prva radionica namijenjena je upravljačkim strukturama u tijelima javne uprave, a druga stručnom osoblju u tijelima javne uprave, a održane su u prisustvu predstavnika tijela javne uprave, Grada Mostara, općine Neum, relevantnih ministarstava, znanstvene zajednice, te stručnog osoblja iz javnih i privatnih poduzeća, vrtića, osnovnih i srednjih škola s područja grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

Moderator radionice bio je voditelj tima za energetsku učinkovitost Grada Mostara Darko Knezović, a predavanja su održale diplomirana inženjerka arhitekture Džana Jusufović i diplomirana inženjerka strojarstva u ime tvrtke CETEOR Samra Prašović.

Cilj radionica je pružiti sveobuhvatni pregled tematike energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, te primjenu specifičnih znanja u javnom sektoru, a sve potkrijepljeno primjerima iz prakse.

Nakon provedene edukacije očekuje se da će ciljne skupine, a uzimajući u obzir dosadašnja iskustva i razinu kompetencija, steći dodatna znanja i tehnike za uspješno provođenje nacionalnih, entitetskih, županijskih i lokalnih energetskih politika, a sve u svrhu postizanja definiranih ciljeva na svim razinama.

Radionice su organizirane unutar projekta "CB-GREEN - Prekogranično, zeleno i energetski učinkovito umrežavanje", financira ih EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007. – 2013., a provodi 6 partnerskih organizacija koje djeluju na području BiH i Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta je 499.066,54 EUR, odnosno 253.104,60 EUR za aktivnosti u BiH.

Cilj projekta je zaštititi i očuvati okoliš te potaknuti uporabu održivih izvora energije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Zadarskoj županiji kroz zajedničke aktivnosti i kampanje podizanja svijesti javnosti o energetskoj učinkovitosti i uporabi sustava koji koriste obnovljive izvore energije u javnom sektoru, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close