Dobar tek!

U Hrvatsku iz Kine stiglo meso smrznuto 2008. godine

Gospodarstvo / Flash | 17. 01. 2015. u 20:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smrznuto meso koje je bilo deklarirano kao soja, a na nekim paketima pisalo je da su zamrznuti još 2008. godine, stiglo je kontejnerom na brodu u Luku Rijeka, piše riječki Novi list.

Nakon tri dana carinici u ispostavi riječke luke uspjeli su otvoriti sve pakete u kontejneru u kojima se nalazilo zamrznuto meso razne peradi i ribe, a teret, koji je došao iz Kine, trebao je biti ocarinjen i pretovaren, te nastaviti transport za Italiju. Kao uvoznik je bila navedena firma iz Slovačke.

U kontejneru je, prema deklaraciji, trebala biti soja, ali pošto je kontejner bio hlađen - carinici su zaključili kako to nije potrebno za soju, pa su odlučili teret pomno pregledati.

Među teretom je, kako se vidi na snimkama Nove TV koja je pratila ovu akciju carine, bilo gusaka, pataka i labudova, sušenih kokošjih bataka, algi i ribe.

Šef analize rizika u Luci Rijeka Tomislav Marač rekao je kako je najveći problem to što je na nekim paketima kao datum smrzavanja stajala 2008. godina, pa je postojala opasnost da meso bude prepakirano i plasirano na tržište kao svježe.

Novi list navodi kako za sada nije poznato je li teret zaista trebao otići u Italiju ili je postojala mogućnost da završi i na području Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close