Koliko trošite?

U Grude stižu anketari: Zanima ih potrošnja u kućanstvu

U Federaciji Bosne i Hercegovine će biti anketirano 5488 kućanstava koja će biti izabrana metodom slučajnog odabira, u svim općinama Federacije BiH.
Gospodarstvo / Flash | 14. 04. 2021. u 19:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Grude je obavijestila stanovnike ove općine da će Federalni zavod za statistiku provoditi Anketu o potrošnji kućanstava u BiH 2021./2022. u sljedećem razdoblju prema Zakonu o statistici u Federaciji Bosne i Hercegovine i u skladu s Godišnjim planom provođenja statističkih istraživanja u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2021. godinu.

Anketa o potrošnji kućanstava u BiH je statističko istraživanje kojim se od izabranih kućanstava prikupljaju podaci o izdacima za potrošnju, potrošnji iz vlastite proizvodnje, investiranju i prihodima kućanstava.

Istovremeno, anketom će se prikupljati podaci o važnijim pokazateljima životnog standarda, kao i podaci o osnovnim demografskim, ekonomskim i socijalnim karakteristikama kućanstava, navodi Općina Grude na svojoj internet stranici.

Prosječna potrošnja

Na temelju podataka prikupljenih ovom anketom izračunavat će se veličina i struktura prosječne mjesečne i godišnje potrošnje kućanstava u Federaciji Bosne i Hercegovine i Bosni i Hercegovini kao cjelini.


Podaci o izdacima za hranu, odjeću, obuću, stanovanje, kupovinu trajnih potrošnih dobara, osobne usluge i drugi podaci će biti podloga za mjerenje osobne potrošnje kućanstava i investiranja kućanstava na ukupnom nivou / razini, te za druge socio-ekonomske analize. Time će se učiniti značajan doprinos u razvoju statističkog sustava u Bosni i Hercegovinu sukladno s europskim i međunarodnim standardima.

Kućanstva slučajno izabrana

Anketa će se provoditi od 01.04.2021 do 31.03.2022. godine, s tim što se svakog mjeseca kućanstava mijenjaju. U Federaciji Bosne i Hercegovine će biti anketirano 5488 kućanstava koja će biti izabrana metodom slučajnog odabira, u svim općinama Federacije BiH.

Ako građani budu imali bilo kakvih pitanja u vezi ove ankete, mogu se obratiti osobama zaduženim za provođenje ovog istraživanja u Federalnom zavodu za statistiku na telefon broj: 033/407-032 lokal 246 i 033/407-036 lokal 349, e-mail: [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close